Сутиенът изпълнява важна роля в живота на жената. Повечето жени го носят всеки ден, но колко от тях ги перат всеки ден? Дори тъканта да не изглежда мръсна, по нея се натрупват микроби, които могат да причинят различни инфекции и възпаления по кожата на гърдите, която е особено нежна и деликатна.

Остава въпросът - колко често трябва да се пере сутиенът? Всеки ден? Веднъж седмично? Веднъж на две седмици? 

Снимка: iStock

Шарън Бел, ръководител на дизайна и продуктите в Ultimo, обяснява, че това зависи от честотата на носене на сутиена, а не със специален времеви участък. "Спортният сутиен трябва да се пере след всяко слагане. През лятото, когато се потим повече от обичайното, същото трябва да правим и с ежедневния сутиен."

Експертите от Chantelle съветват:

"Винаги перете сутиена си на ръка. Използвайте деликатен миещ препарат, това е най-нежният и ефективен начин да защитите бельото си и да му се радвате възможно най-дълго. Изплакнете няколко минути с топла вода, за да предпазите еластичността на бельото. Горещата вода може да повреди материята." 

Ако използвате пералнята, задължително поставяйте бельото си в специална торбичка, за да защитите машината. Уверете се, че банелите на сутиена са здраво прикрепени, както и че няма цветни неща в прането, които могат да сменят нюанса му. Винаги оставяйте бельото си да изсъхне на прохладно място, тъй като топлината може да увреди еластичността му. Избягвайте центрофугирането, защото това може да деформира сутиена. 

Снимка: istockphoto.com

Почти всяка жена може да се закълне какво облекчение изпитва, когато свали вечер вкъщи сутиена, след като е прекарала целия ден с него. Това е като да свалиш обувките - невероятно удоволствие. Не стига целия стрес от работата, но и това задушаващо нещо през гърдите.

Една иновация, свързана с климатичните промени, въвежда Ким Кардашиян.

Скоро тя представи нови сутиени, с вградено фалшиво зърно.

"Температурите на Земята се покачват, нивото на водата се вдига", казва Ким в рекламното видео към новината. "Затова представям тези уникални сутиени с вградени зърна. Колкото и да е горещо навън, те винаги ще сте настръхнали", завършва тя.

  • Кой плаж ти подхожда най-много според зодията?
  • 9 начина да хидратирате кожата си с естествени продукти
  • Експеримент: Колко пари ще спестим за 1 седмица, ако си носим храна от вкъщи? (СНИМКИ)
  • Виктория от "Ергенът": Никога не пускам боклуци през прозореца на колата (ВИДЕО)
  • Секси мъже сред боклуците - Световен ден на боклукчиите (СНИМКИ)
  • Това в морето не е медуза... Земята се превръща в пластмасова планета (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • Прогнозата за времето от Натали Трифонова - слънчево и почти тихо до края на юни (СНИМКИ)
  • Дейвид Бекъм бос, докато копае (СНИМКИ)
  • На работа с велосипед - 14 ползи, за които може би не подозирате
  • Колко често трябва да сменяме четката си за зъби?