Материалът е подготвен със съдействието на "Керхер"

Миенето на прозорци често влиза в графа "досадни дейности" и обикновено отлагаме до последно. Добре де, някои от нас отлагат. Затова идваме с чудесна новина - има как тази домакинска работа да бъде отметната три пъти по-бързо от обичайното, при това без да се размъкват легени с вода и няколко вида парцали. Вестници също не ви трябват.

Снимка: LadyZone.bg

Нашето скорошно откритие се нарича акумулаторен уред за почистване на прозорци. Малко е дълго, така че може да му измислите някакво симпатично име - признайте си, че вече почти всички уреди във вашия дом имат имена. Поне за прахосмукачката робот сме сигурни, че има.

Но да се върнем на миенето на прозорци, и то напълно сериозно. Уредът, на който попаднахме и имахме възможността да пробваме, се зарежда с батерия. Едно пълно зареждане ви осигурява 100 минути, в които можете да измиете поне 10 прозореца, три от които огромни + една балконска врата (в нашия случай). И ще ви остане още време, което можете да следите на малък дисплей върху машинката. Защото се оказва, че може да се измият около 300 м2, или 100 прозореца (в случай, че ви се наложи, да си знаете)!.

Към комплекта с уреда има и пулверизатор с микрофибърна кърпа, както и зарядно. Перата на самия уред се почистват лесно и са сменяеми.

Предимствата на този начин за почистване на прозорци са няколко:

Снимка: istockphoto.com

 • наистина пестите време;
 • не плискате вода из цялата къща, ако все още залагате на стари и консервативни методи;
 • нямате достъп до препарата, което щади кожата на ръцете;
 • елиминирате до минимум възможността да останат ивици по стъклата;
 • комбинацията от пулверизатор и микрофибърна кърпа е без преувеличение - гениална! Всеки, на когото му се налага често да мие прозорци, ще го оцени.
 • бонус: уредът е подходящ за всякакви гладки повърхности като плочки, огледала или душ кабини.

Направихме кратко видео за демонстрация. Стаята е детска, а ангелът й отново блести от чистота. Вижте за какво говорим във видеото в началото.

По време на теста изникнаха, разбира се и въпроси, затова попитахме специалист от "Керхер", фирмата производител.

Снимка: LadyZone.bg

Кой вариант е по-добър за дългия живот на батерията: 1. докато пръскаш и минаваш с микрофибърната кърпа, спираш уреда или 2. уредът работи през цялото време?

 • Докато се чисти и прави всичко останало е хубаво машината да е спряна

При свършване на времето от 100 минути ли зареждаме отново, или няма проблем да заредим, ако дисплеят показва например 60 оставащи минути. И пак ли зареждаш в продължение на 170 минути?

 • Не е нужно да се разрежда батерията напълно, за да се започне нов цикъл на зареждане, ако не е разредена напълно, процесът по зареждане е по кратък .

Перото само с течаща вода ли се почиства или е по-добре с влажна кърпа. Как се сменят перата?

 • Перото се почиства само на течаща вода, след което може да се подсуши с кърпа. Сменя, след като се натисне черен бутон от горната страна на главата, който освобождава това перо.

На колко време се сменя водата в машината?

 • Вода в машината не се оставя, когато работният процес приключи, всичко се почиства и оставя сухо до следващият път когато ще се използва.

Колко от препарата е добре да се пръска – ако е по-влажен прозорецът, по-лесно се минава с перото и е по-малка вероятността за остатъчни линии?

 • Препаратът, който се пръска, е в зависимост от това колко е замърсена повърхността, която почистваме.

За колко време стига препаратът?

 • На препарата има обозначено в какво съотношение се дозира и времето е индивидуално за всеки.

Още идеи за дома и семейството: