Миниградинка, украса и Великден в едно - това е днешното ръчно творение. Ще ви покажем как се прави стъпка по стъпка. 

Необходими материали:

кухо яйце
стъклен буркан
върбово клонче
панделка
закачалка
пръст
семена

  • Измийте едно яйце и внимателно пробийте два отвора в срещуположните му страни с игла. Разбъркайте внимателно съдържанието му, след което с продухване го изсипете в паничка.
  • Яйцето може да украсите с техника декупаж - вземете най-горния слой от салфетка, изрежете цветните елементи и ги залепете с белтък по черупката. Най-трудният етап от тази украса е поставянето на металната закачалка, през която трябва да промушите панделка. Залепва се с горещ силикон. Закачете яйцето с панделката на върбово клонче.
  • На дъното на стъкления буркан поставете две шепи влажна почва. Поръсете със семена от непретенциозни растения, които покълват бързо - бяла детелина или репички. 
  • Внимателно пуснете яйцето в буркана и поставете клончето напречно на отвора на буркана. 

Тази великденска декорация създава чудесно настроение - ведро, пролетно, оптимистично. Малките семенца покълват и порастват пред очите ви и може да виждате промяната всеки ден. Нали това е смисълът на Великден - новият живот, по-доброто, заради което си струва да се живее. 

Снимка: Pinterest.com

 

  • Планк упражнение, стягащо коремните мускули за 28 дни
  • 5+1 съвета как да задържим храната, с която сме се запасили, свежа за по-дълго
  • Мусаката на Григор Димитров без заливка
  • Как да си направим майонеза от варени яйца (ВИДЕО)
  • Съветите на експерта: как да запазим марулите и спанака по-дълго време?
  • Ladyzone те предизвиква: снимай се с най-хубавите си токчета у дома. Някои вече го направиха (СНИМКИ)
  • Грим за сини очи - стъпка по стъпка (ВИДЕО)
  • 6 перфектни предложения какво да правите с останалите сварени яйца
  • Как е изглеждала Шакира преди 30 години? (СНИМКА)
  • Боядисване на яйцата със сладкарска сметана
  • Старата рецепта за немски козунак на шеф Андре Токев
  • Как да разберете кога точно тестото ви е добре замесено? Показва ни Димитър Тончев от MasterChef България (ВИДЕО)
  • Да поканим пролетта у дома: Украса от глухарчета
  • Не пренебрегвайте балкона! 8 идеи как да го превърнете в любимо място у дома
  • Рецепти по пижами: 3 идеи за козунак в хлебопекарна
  • Писаните яйца на Мая след 20 години може да станат кехлибарени бижута (СНИМКИ)
  • Заведенията, които доставят храна до дома сега, а имат и бонуси
  • Хитринки как да сварим яйцата, без да се напукат
  • Маски за коса с продукти, които купуваме за Великден
  • 4 ефектно аранжирани великденски салати