Колкото и невероятно да ви се струва – такова цвете съществува!

И не само, че удивлява с магическата си красота, но е и много лесно за отглеждане! Както се досещате, родината на тази екзотична чаровница е Австралия. Нейните мъхести цветове напомнят на кенгурови лапи, заради което растението получава от местните обитатели на континента впечатляващото си название. Листата на това прелестно създание са изключително грациозни и изящни. А цветовете - смайващи в жълтозеленото си до розовочервено великолепие през целия юни и юли.

Благоприятни условия

Кенгуровата лапа се нуждае от много светлина, но не и от пряка. През периода на цъфтеж е добре растението да се изнася на балкона или в градината. През зимата обаче, здравословната температура за него е не повече от 10° С. Ако тя се окаже по-висока, цветето може да бъде нападнато от акари. В случай на такъв проблем, растението се измива под течаща вода и се поставя на друго място.

Как се размножава

Размножава се със семена или с връхни резници, като температурата на почвата трябва да бъде около 20°С.

Какви грижи да полагаме

Кенгуровата лапа се нуждае от обилно поливане през цялото лято. Добре е водата да бъде филтрирана. Важно е почвата да се поддържа влажна, особено около корена. През зимата знойната красавица може да си отдъхне от честото поливане.

Специфично около отглеждането на Кенгуровата лапа е, че трябва да се подхранва с течна тор през две седмици. Пролетта е най-подходящото време за нейното присаждане.