Има ли нещо общо между самочувствието на човек и приказките? И можем ли да повишим своето, четейки по-внимателно приказката "Хензел и Гретел"? Оказва се, че да!

Краси Кирчева изучава най-древната наука - астрология, повече от 20 години. Тя е автор на "Приказна астрология - юздите на небесните коне" - в която най-известните вълшебни приказки, показват начините за преодоляване на най-разпространените съдбовни проблеми – любовен триъгълник, безбрачие, бедност, провал, зависимост, тормоз и манипулации.

Снимка: Евгений Милов

"В "Хензел и Гретел" виждаме две деца, на които няма кой да обръща внимание, да ги аплодира - дори да им обръща нахрани. Това е знак за слънчевото начало - важен ли съм, голям ли съм, мога ли да се проявя творчески и да спечеля първенство?"

Какво общо има това със самочувствието и как може да ни помогне - гледайте във видеото.  

"Две деца да са прогонени в гората - това означава - битовите ми проблеми ме потикват допълнително да не се развивам и да не обръщам внимание на Аз-а си.
Две деца изгубени в гора - това означава - потиснах се, пия, окайвам се, оплаквам се и съм депресиран.
Двете деца откриват горска къща - това означава - намират знанията на гората, хранят духовното си до насита."

"Гретел полага безплатен труд, с който се научава да създава духовни блага и да прояви себе си. Гретел става новата добра вещица, която убива старата в огнището, наречено проверка на духа. Това е етапът, в който човек си казва - великите неща, от които се възхищавам, могат ли да бъдат приложени в живота. Тогава не здравото отпада впещта, а това, което спасява - остава."

Краси Кирчева по-особено метафоричен и същевременно релевантен начин отъждествява случките и обектите в приказката с действия от ежедневието.

Как от жертви да се превърнем в герои и как и животът ни да има щастлив край - вижте във видеото. 

Ако сте пропуснали другите полезни съвети в поредицата "Скъпо дневниче..." - вижте ги тук.