Оператор: Евгений Милов. Монтаж: Борис Байков

Силвия Павлова живее и работи в София, преди почти 6 години сбъдва мечтата си и създава собствена компания за био козметика. Определя себе си като жена предприемач и вижда бъдещето си, посветено изцяло на производството на екологично чиста козметика.

Снимка: Евгений Милов


Срещнахме се, за да ни разкаже за едно от най-големите събития в живота си. Нейната марка попада в страниците на кралската книга „Baby Sussex”, написана по повод първия рожден ден на Арчи – синът на Хари и Меган. Автор на книгата е кралският кореспондент Робърт Джобсън, който си партнира с престижното издателство “St James’s House”.

Снимка: Евгений МиловПреди около година на имейла си Силвия получава писмо от кралския кореспондент Робърт Джобсън, в което той кани българската марка да участва в първата кралска книга за принц Арчи. Такава възможност получават само още 9 компании от целия свят. В началото никой от екипа ѝ не вярва, че това може да е истина, но ето, че година по-късно книгата е в ръцете им. Споделя, че процесът е бил дълъг и изморителен, но всичко си е струвало. За жалост пандемията от COVID-19 ѝ попречва да присъства на приема за първия рожден ден на принц Арчи през май.

Снимка: Евгений Милов

Силвия ни разказа, че е била изключително притеснена по време на срещата с Робърт Джобсън, но всичко е минало по план. По време на нея тя му споделя за философията на живота си: „Аз искам да сме малка компания, защото малката компания е с малки проблеми. Малките проблеми са малки бръчки. Големите проблеми са големи бръчки”. След официалната част на интервюто кралският кореспондент ѝ споделя за премеждията на Меган и Хари, за любовта помежду им, за „войната” между британските таблоиди и Меган, което в последствие довежда до решението на херцозите на Съсекс да се оттеглят от кралските си задължения.

Снимка: Евгений Милов

Потърсихме за коментар и изпълнителния директор на издателската къща Ричард Фрийд, който откликна с удоволствие на молбата ни и разкри по какъв начин са достиганли до българската марка. Специално за повода са наели изследователски екип, който да селектира 10-те перфектни марки. Увери ни, че марките, които читателите ще открият в книгата, са с най-високо качество.

На въпрос за страстите между британските таблоиди и Меган, г-н Фрийд заяви, че „никой не е против, който и да е член от кралското семейство.”

Снимка: Евгений Милов

И все пак историята на херцозите на Съсекс е абсолютно в противоречие с разбиранията и протокола на Короната. „Кралската корона показва, че е готова да направи своите промени”, убедена е и Силвия, която няма търпение да посрещне нови предизвикателства както в личен, така и в професионален план.

Снимка: Евгений Милов