Българска бебешката козметична серия е представена в нова книга, разказваща за живота на Меган, Хари и бебе Арчи. Книгата, озаглавена "Baby Sussex", е написана от кралския кореспондент Робърт Джобсън и публикувана от реномираното издателство SJH Group.

Марката е била избрана да бъде представена в книгата, заради отдадеността си към натуралната грижа за кожата. 

"Получихме покана от кралския кореспондент Робърт Джобсън да бъдем представени в нова книга, разказваща живота на Хари, Меган (херцог и херцогиня на Съсекс) и тяхното бебе Арчи. За пръв път в историята българска съвременна марка е удостоена с честта да бъде представена в кралска книга, която ще бъде поместена в библиотеките на световни музеи. Това е не само успех за нашата марка, но и вдъхновение за всички български предприемачи, отдадени на честното и екологично отговорно производство", казва Симона Колева, която е част от екипа на българския производител на био козметика Wooden Spoon. Ето как кралската приказка се сбъдва за тях.

Снимка: Wooden Spoon

"В края на един дълъг работен ден (2 октомври 2019 г.) получихме официално писмо, адресирано до Силвия Павлова с молба за конфиденциална телефонна среща с кралския кореспондент Робърт Джобсън "във връзка с първия рожден ден на кралския син на Херцогът и Херцогинята на Съсекс". На сутринта отговорихме на официалното писмо и уговорихме онлайн телефонно обаждане. За целта трябваше да подпишем и сканираме куп документи за спазване на конфиденциалност", казват от компанията.

"С нас се свърза директор операции на издателството St James’s House. Обаждането беше от скрит номер и без възможност за обратна връзка. Разговорът започна с инструкции за строга конфиденциалност. Преди да излезе книгата нямахме право да споделяме с никого информацията. След инструкциите за поверителност, последва разяснение за самия проект и неговия автор Робърт Джобсън. Той е бил неотлъчно до принц Хари и Меган по време на кралските им визити и задължения. Придружавал е кралската двойка по време на дългата им визита в Африка, заедно със сина им принц Арчи. Освен покана да бъдем представени в книгата, получихме официална покана да присъстваме на 6 май 2020 г., в деня на рождения ден на принц Арчи, на празненство в петзвездния хотел Риц в Лондон. Така започна нашата кралска приказка. Получихме официална покана "The Royal Baby" за участие в книгата", допълват от компанията.

Снимка: Wooden Spoon

"Получихме още куп документи за четене и подписване. Следващата стъпка беше интервюто със самия кралски кореспондент Робърт Джобсън. Поради натоварения му график, трябваше да изчакаме търпеливо за организирането на среща за интервюто. Задълженията на кралския кореспондент към тогавашните кралски височества заемат голяма част от времето му и е трудно да се предвиди кога ще е в Лондон и кога ще е на разположение. Минаха малко повече от три месеца и в края на януари ни насрочиха среща с директора на SJH Group и Робърт Джобсън", казват от компанията.

"На следващия ден ни чакаха във фоайето на кралския кореспондент и директорът на издателството. Заведоха ни в "забранената" за нас територия на къщата и след близо два часа разговори за Wooden Spoon, за Меган и Хари, за общите разбирания за екологичност, за подкрепата, която Меган иска да даде на жени предприемачи и за мечтите ни, и за пътя, който извървяхме, бяхме готови с материала. Поканиха ни на обяд на покрива на къщата, където Робърт Джобсън ни показа снимки от пътуването му с Меган и Хари до Африка. Разказа ни премерено и подбирайки всяка една дума за разкошния принц Арчи и за трудностите на една свободна американка в строгия и консерваривен кралски двор. Срещата приключи с пожелание за приятно завръщане у дома", допълват от компанията.

След обявеното извънредно положение заради COVID-19 пандемията планът обаче се променя… "С всяка седмица надеждата, че всичко ще се успокои и че има време до събитието леко увяхваше. От издателството ни съобщиха, че ще забавят книгата, за да могат да намерят нова подходяща и безопасна за пътуване дата. Не се виждаше изхода и края на пандемичната обстановка. Дойде рождения ден на принц Арчи (6 май), херцогът и херцогинята на Съсекс се завърнаха (както обещаха) в Англия да празнуват рождения ден на детето, но в тесен семеен кръг. Мина месец, после два и получихме писмо, с което ни съобщиха, че не бива да отлагат повече и ще лансират книгата в края на юли", щастливи са от компанията.