Само на 17 години, Сесил вече се е докоснала до световната слава. Тя рисува от дете, но преди две години решава да пробва нов стил – живи портрети. Изборът й се оказва правилен. Докато е в училище, Сесил рисува скици в тетрадките си и един ден решава да направи цял портрет. Той не е особено сполучлив, но тя вижда перспективата.

Снимка: Сесил Иванова

 „Не смятам, че е трудно, понеже на мен ми доставя удоволствие. Когато имаш желание да направиш нещо, винаги се получава. Процесът винаги трябва да започне с вдъхновение. Обикновено съм уплашена, защото може да е отвъд възможностите ми, но си позволявам да правя повече грешки и така поправяйки ги, се усъвършенствам сама.” казва младата художничка.

Снимка: Сесил Иванова

Техниката на рисуване в този реалистичен стил е основна, за да се получат картини, които могат всеки момент да ти проговорят. Всичко започва със скицата, след което идва ред на първите слоеве и детайлите.

 „Отделям им много време, за да се получи по този начин. Опитвам се да го направя да изглежда живо, по-човешко. Аз рисувам хора, тъй като това ме вдъхновява. Заглеждам се в детайлите, искам да е възможно най-реалистично и когато погледнеш картините на живо.” разказва Сесил.

Снимка: Сесил Иванова

Талантът й не остава незабелязан. Тя решава да нарисува един от любимите си артисти – певецът Сам Смит. Виждайки своя портрет, той веднага се свързва със Сесил и го споделя в своя Инстаграм профил.

Снимка: Сесил Иванова

„Сам Смит си мислех да го рисувам от много време, имам някакво влечение към поп артистите. Точно те са хората, чиято музика много ме вдъхновява, конкретно тази на Сам е много емоционална. Когато нещо ме кара да се чувствам по този начин, аз искам да го изразя в картините. Отне ми седем месеца, но не съм рисувала през цялото време. Когато качих процеса на работа, той я забеляза и я качи на първо на стори, а след това и като пост, което беше много емоционален момент за мен, не можех да повярвам.” спомня си Сесил.

Снимка: Сесил Иванова

Младата художничка не спира дотук. След фотореалистичните портрети идва време и за още иновативни техники. В момента се е насочила към нещо съвсем различно и иска да развива различни умения. А мечтата на Сесил е някой ден да успее да представи картините си пред публика и да се срещне със своите идоли, които вече е нарисувала.