Малко са хората след срещите с които у нас остава усещането, че сме се докоснали до част от историята, особено когато говорим за шоубизнес. Такива обаче има и на Балканите. И има една жена, която е символ на цяла епоха и синоним на Югославия през 80-те години на миналия век. Тя е Лепа Брена.

Нейната звезда свети на Балканския полуостров вече повече от 40 години. Всяка вечер тя оставя сърцето си на сцената, а в края на всеки концерт нейните почитатели ѝ го връщат пълно с любов.

Любопитно е, че на концертите ѝ, включително тези в София, има предимно млада публика. Как е възможно изпълнител, който започва кариерата си преди четири десетилетия, все още да е популярен сред младите?

„Мисля, че хората се раждат с някаква цел и аз съм се родила, за да правя хората щастливи“, заяви изпълнителката пред bTV. “Край мен те да чувстват, че сме равни, да изпращат позитивна енергия, без значение от сексуалната ориентация, вярата и цвета на кожата.“

Изпълнителката признава, че често плаче – на филми или когато си спомня тежки моменти в живота си. Тя обаче не се срамува от това и винаги казва, особено на мъжете и момчетата в семейството си, че плачът е един здравословен процес.

Лепа Брена има специална връзка с българската публика. Такава, с каквато не може да се похвали нито един друг изпълнител. Доказва го и големият ѝ концерт в София през 1990 г. на националния стадион „Васил Левски“. Музиката ѝ събира повече от 100 000 души – рекорд, неподобрен и до днес.

„Наистина съм поласкана от любовта и вниманието на българската публика“, сподели тя, „Щастлива съм, че съм популярна навсякъде на балканите, но приемам България като своя втори дом.“