Днес Лепа Брена навършва 60 години. Прочутата босненка посреща юбилея като щастлива баба на родилото се през март 2019 г. внуче, майка на трима синове (Стефан и Виктор, както и доведен син от съпруга й – известния тенисист Слободан Живойнович) и певица с изключително успешна кариера.

Част от тази кариера е и грандиозният концерт на Националния стадион в София през 1990 г., посетен от 122 000 души!

„Това е едно от най-хубавите преживявания в живота ми“ – сподели Лепа Брена в "Шоуто на Николаос Цитиридис" през април тази година.

„Имах чувството, че ще спра през 1990 г. Бях толкова изморена, че не се вълнувах нито от кариерата си, нито от парите си. След като си починах, разбрах, че това е моят наркотик. Ванга също ми вдъхна много увереност. Тя ми каза, че ще пея през целия си живот“ – призна певицата в ефира на bTV през 2017 г.

Пред камерите на телевизията тя обаче потвърждава, че за нея най-важното е семейството:
"Винаги съм се стремяла времето, което прекарвам с моите деца да бъде много качествено. За тях, ние с баща им, не сме някакви известни личности, а просто родители. Едва когато пораснаха, разбрахме, че всъщност сме свършили най-важната работа в живота ни – имаме добри деца, които са възпитани и качествени във всяко отношение. Това наистина е най-големият успех в живота ни".

Вижте какво още сподели Лепа Брена пред bTV през 2017 г.

На какво се дължи перфектният ти външен вид? Ген, диета, спорт, пластична хирургия?
Моят идол в живота винаги е била моята майка. Тя е била много по-хубава, отколкото съм аз днес. Храната и строгият режим са факторите, които влияят на външния ми вид. Изповядвам философията, че човек е това, с което се храни.

Ако не изглеждаше по този начин, щеше ли да постигнеш същите успехи?
В началото на кариерата не бях доволна от външния си вид и отслабнах 20 килограма. Стараех се да бъда в добра физическа кондиция и да избирам хубави песни. Това бе формулата ми на успеха.

Мнозина са те възприемали и като секс символ. Това помагало ли е?
Всяко момиче на 20 години е секс символ (смее се).

Доколко близък е бил твоят съпруг с лейди Даяна?
Клюките за връзка между тях двамата са изключително нелепи. На него му е било приятно, че тя е посещавала негови мачове на „Уимбълдън“. Имат една снимка от момента на запознаването им.

В какво превъзхождаш Цеца Величкович и в какво тя е по-добра?
Моята кариера започна през 1982 г. Изнасях по два концерта на ден. Пях в България пред 122 000 души и в Румъния пред 70 000. Снимах пет филма, записах 18 албума. Знам всеки мой ангажимент за пет години напред. Никой в нашата страна не е направил това, което аз направих.

Преди време бяха отвлекли един от синовете ти. Страхуваш ли се за живота им?
Всяка майка се притеснява за децата си.

Кой е твоят грях?
Често ставам през нощта и похапвам сладко. Отрязвам половин торта, отивам в леглото и нарочно се тъпча. Казвам си: Брено, никога не се оставяй нещо да ти липсва (смее се).

За запознанството с бъдещия й съпруг Слободан Живойнович, който й казва „Ако сега не тръгнеш с мен, повече няма да се видим”, четете тук: