Ексклузивна среща за феновете на Marvel Studios. Този месец нов сериал, разпростаняван от стрийминг платформата Disney+, постави бога на пакостите Локи пред най-голямото му предизвикателство досега. В него Том Хидълстън се завръща като главен герой, а холивудската звезда Оуен Уилсън се превъплъщава в агента Мобиус. Специално за българската публика двамата споделят вълненията си около снимките.

Той е добре познатият Бог на пакостите, който успя да се измъкне от ръцете на Тони Старк и Ант-мен в "Отмъстителите: Краят", но поставен в предишното време и в света на бюрократичната организация TVA. Сега, извън времето и пространството, лишен от всичките си трикове, Локи трябва да се изправи пред най-голямото предизвикателство и да се срещне очи в очи със собствените си демони.

„Първоначално, когато разбрах, че Локи ще има свой сериал, бях изненадан, но и ми стана приятно, защото тъкмо бях приключил снимките по лентата „Отмъстителите: Война без край“, така че зрителите знаеха каво се случва с него. Бях много въодушевен накъде ще отидем с тази идея. Продуцентите веднага ме попитаха, какво според мен моят герой не е преживял все още, защото вече го бяхме изградили като личност във филмите за Тор и Отмъстителите. Така че някои от най-добрите идеи за сериала са мои“ – споделя Том Хидълстън.

Той изпълнява ролята на дяволития бог и брат на Тор вече повече от десетилетие, но новите серии успяват да го провокират по съвсем различен начин.

„Тази бюрократична организация ТVA, която съществува извън времето, е най-големият сблъсък с него самия досега. Той е принуден да се интегрира спрямо нея, да приеме нещата, от които винаги е бягал, колкото и да му е трудно. Няма да издавам много, но той все още е същото момче, чаровен и харизматичен отвън, но тъжен и самотен вътрешно и може би това ще се промени. Ще видим.

Нещото, което не трябваше да забравям, е, че Локи е богът на хитростта. Тя е толкова голяма част от неговата идентичност, колкото и Тор е богът на гръмотевиците. Начинът, по който Тор взима неговия чук и създава тази изкряща светлина преди гърма, е голяма част от същността му. Затова моят подход е на моменти драматичен, но винаги с този нюанс на игривостта, на хумора“ – пояснява Том Хидълстън.

Епичният сблъсък между хаоса и реда се допълва и от играта на Оуен Уилсън, който влиза в ролята на Мобиус – агент на TVA, занимаващ се с разследването на особено опасни престъпници.

„Вълнуващо е да бъдеш част от екипа на Марвъл Синематик Юнивърс, а и работата с Том беше велика. Ценя безкрайно времето, преди да започнем самото заснемане, защото преминах с него през нещо като Локи училище. Той успя да ми обясни всичко в досегашния път на неговия герой, което ми помогна да изградя отношението на Мобиус към него.

По много интересен начин ние поставяме ходовете си, нещо като игра на шах. И всеки, който гледа, започва да си задава въпросите: тези отношения само на бизнес ниво ли са, има ли приятелски чувства помежду им? Много, много различни емоционални нюанси.

Надявам се чрез новите серии на "Локи" да успеем да заведем феновете в един абсолютно нов свят, невиждан досега, защото това е история, която със сигурност завлядява“ – признава Оуен Уилсън.