Радена Ангелова е на 23 г., със Синдром на Даун и вече е донесла на България повече от 10 златни и сребърни медала в различни категории. Тя е първата героиня в рубриката "Наоколо".

"Трябва да се огледаме наоколо и ще намерим много поводи, които да ни вдъхновят и усмихнат", споделя Радиана Божикова в "Тази неделя". 

Вижте историята на слънчевата Радена във видеото. 

В България има 12 изписани новородени със Синдром на Даун за изминалата година, според последна статистика от НЦ "Обществено здраве и анализи". 

Слънчевата Радена Ангелова е дете със специални потребности. Нейната история е пример за безусловна любов и сила на духа. 

"Настана хаос в самата родилна зала. Не знаех какво е Даун синдром. Уплаших се" - емоционална е майка й. И добавя:

ТЯ Е САМО ЛЮБОВ И ЩАСТИЕ! 

Радена е на 23 г., но все още й е трудно да чете и пише. Спортът означава за нея живот. Тренира от дете и за 10 години прославя България на няколко континента. Тренира конна езда, скок на дължина, ски, силов трибой, лека атлетика, тласкане на гюле и скок на дължина. 

ТЯ Е МАШИНА!

Това са думите на треньорката й по лека атлетика Бойка Петкова. 

Слънчевите деца като Радена са общителни, не се страхуват от нови хора и са готови да се създават приятелства. Често се усмихват и много рядко са тъжни. 

ВИНАГИ Е НАХЪСАНА!

Най-добрият приятел на Радена е нейният брат. Той е човекът, който я прегръща, който рисува с нея по запотените прозорци на колата, който единствен я разсмива най-силно. 

Вижте историята на слънчевата Радена във видеото.