София Жирау влезе в историята, като стана първият модел със синдрома на Даун, който позира за Victoria’s Secret.

25-годишната пуерториканска манекенка и активистка гордо обяви пред феновете си, че участва в новата кампания Love Cloud на американската марка за бельо, която рекламира колекцията от ежедневно бельо.

Кариерата на София набира скорост, откакто тя направи своя дебют на модния подиум на Седмицата на модата в Ню Йорк през февруари 2020 г. Оттогава привлича вниманието на модната индустрия.

Victoria’s Secret стартира поредица от инициативи през последните няколко години, за да се опита да си върне доверието на фона на намаляващите продажби и предишните обвинения за сексуални престъпления и тормоз над моделките.

Последните ходове на компанията включват първия й сутиен за жени, претърпели мастектомия, различни цветове бельо за различни тонове на кожата, както и наемане на транссексуалната моделка Валентина Сампайо. Тя бе наета след критики, че в компанията липсва разнообразие.

Victoria’s Secret пусна колекцията си Love Cloud в понеделник, като идеята на колекцията е да представи удобно ежедневно бельо.

Освен модел със синдрома на Даун в компанията работят и plus size модели на бельо, пише още БГНЕС.