Радослава Ненова гостува в студиото на "Тази сутрин" по bTV, за да разкаже за доброволчеството в COVID отделението в Александровска болница, където тя се включи още в началото на пандемията.

"В началото, март месец, беше доста по-леко. Тогава това по-скоро за мен беше експеримент. Просто реших, че мога да се включа в някоя болница и да помогна", каза Радослава Ненова.

"Сега имат ужасно голяма нужда от помощ - пациентите са много, всички знаят, че COVID-19 има, не е само една конспирация", допълва тя.

"В момента вече не сме доброволци, ние сме си едни наемници там", каза Ненова.

"От тази година уча - в Медицинския университет започнах да уча за сестра. За мен онлайн обучение може да има много плюсове, не е само минус", сподели тя.

"Практиката си върви с ученето, защото аз си имам редовен график в болницата и всичко, което искам да науча, го научавам", допълва тя.

"Сега има много повече болни, много повече стрес, а в много от хората - дори и паника, защото това не затихва, а по-скоро назрява", каза Ненова.

"Отзвукът от този проблем ще е много дълъг. През 2021 г. този проблем ще продължи да е неразрешен генерално", допълва тя.

"Аз просто си говоря с пациентите и това е достатъчно, за да си мислят за нещо друго", каза Ненова.

"Болницата е еднакво пълна - като се освободи място, идва някой следващ. Вътре хората са изморени, но си вършат работата. Никой не е бил отбой, стискат доста стоически", заяви тя.

"Стените на болниците са чули повече молитви от тези на църквите", написа Радослава към снимка на медици в УМБАЛ "Александровска", която сподели във Фейсбук профила си.

"Моята крайна цел е не оставане в болница, а да се занимавам със здрави хора и там да съм полезна", обяснява тя защо е решила да учи медицина", каза Ненова.

"Когато не съм в болницата, с моя син ходим на планина винаги, когато можем", допълва тя.

"Аз съм се чудила какво би направил, предвид че има диабет - но нещо щеше да направи", коментира Радослава как Боян Петров би се включил в борбата с COVID-19.

"Имаше усещане за страх, че мога да се заразя, но не е било много силно", каза Ненова.

"Тръгвала съм си много депресирана от там. Но бързо се вземам в ръце и няма да съм доволна от себе си, ако се откажа. Това не е в моя стил", допълва тя.

"Моето пожелание е хората да имат оптимизъм - никога светът няма да е същият, но не знаем дали новият му вариант няма да е по-добър. Да помислим как да се адаптираме и да си създадем новия свят", каза Ненова.

Вижте какво още сподели Радослава Ненова във видеото най-горе!