Актьорът Владимир Пенев, който се зарази с коронавируса и го преболедува през август, е намерил нестандартен начин да покаже благодарността и уважението си към лекаря, помогнал му да премине през изпитанието. Пенев си е направил тениска с лика на д-р Томов и пристигна с нея в студиото на предаването „Тази сутрин“.

Владо Пенев сподели, че е прекарал вируса в дома си, като само понякога е ходел в болницата, където д-р. Томов го е преглеждал и му е давал наставления как да се бори с болестта. Едва когато се е излекувал, актьорът е осъзнал, че няма представа как изглежда лекарят, който се е грижел за него. Целият медицински персонал на болницата е трябвало да спазва мерките за безопасност – с предпазни облекла, маски и шлемове, така че единственото, което Владо Пенев е можел да види, са очите на лекаря и да чуе гласа му.

Снимка: bTV

По тази причина актьорът е решил да направи тениската си, за да почете не само д-р Томов, но и всички медици, които се борят за живота на хората. Според Владо Пенев това е война и войната ражда герои.

Водещият Антон Хекимян разкри, че са поканили д-р Томов да се включи в предаването, но той е отказал, защото е бил твърде зает, На негово място се включи колегата му д-р Ирфан Ирфан, който сподели, че положението в болниците наистина е много тежко, но натискът започва да намалява.

Снимка: bTV

На финала Владимир Пенев разкри, че заради вируса се е научил да не прави дългосрочни планове, но се надява отново да дойде време, в което ще може да си мисли какво ще прави след една година.

Какво още каза актьорът Владимир Пенев за болестта си и за медицинските грижи, които е получил, може да чуете във видеото от предаването „Тази сутрин“ по bTV.