За първи път от 25 години насам България има шампионка при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика. Стиляна Николова беше над всички по време на шампионата в Украйна. Тя завоюва златен медал за съчетанието си с лента, както и сребърно отличие за представянето си с топка.

15-годишната Стиляна носи в гените си шампионския дух. Нейната майка е Паулина Николова - световна шампионка с ансамбъла от 1983 и 1985 г. Днес семейството на Стили живее в Кайро, а тя тренира в България.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

"Не мисля за това, което се случи, а само за напред. Радваме се, но лека-полека всичко отминава и трябва да започнем сериозна работа и подготовка. Знаех, че съм способна да спечеля, но вътрешно бях шокирана", заяви златната медалистка в предаването "Тази събота".

След успеха си тя и Ева Брезалиева, която завоюва бронзов медал на въже, заявиха, че посвещават своите отличия на медиците, които се борят "на първа линия" с пандемията от коронавирус.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

"Знаем, че в България е много тежка ситуацията с коронавируса. Всички лекари... много им се възхищаваме, защото жертват своите животи, за да спасят чуждите. Това е един героизъм, който нямам думи да опиша колко е уникален", обясни решението им Стиляна.

Може да видите цялото интервю с младата шампионка на сайта btvnovinite.bg: