Камен Лисички разказва в „Преди обед“ историята на Венета Митева, която на 27 ноември успява да роди, докато се бори с коронавируса. Това се случва в столичната болница "Света Анна", която благодарение на миналогодишната инициатива на „Българската Коледа“ получи кувьоз.

„При кардиолог се установи, че имам синусова тахикардия. Ходих до една болница, но ме върнаха. Вечерта имах треска и контракции. Състоянието ми се влоши много. С „Бърза помощ“ отидох в болница "Света Анна", където се установи, че имам коронавирус. Това наложи раждане чрез секцио“ – разказва Венета пред камерата на bTV.

“Поставихме детето в кувьоз за няколко дни. То се адаптира добре и при изписването беше възвърнало теглото от раждането си“ – споделя д-р Никол Шушкова-Михалева и посъветва хората да не подценяват коронавируса, който е „страшна болест“.

„Щастлива съм, че всичко приключи добре. Пожелавам на майките да са силни. Трудно е да се бориш за живота си и в същото време да носиш друг живот. Лежиш без сили и разчиташ на медиците“ – благодарна е Венета Митева.

Вижте целия материал във видеото горе.