Днес в поредицата "Седмицата на духа" на "Тази сутрин" по bTV ще видите историята на полицай, който купува лекарства на болни от COVID-19 - младши полицейски инспектор Милен Райков. Ето какво сподели той по време на гостуването си в студиото.

"От март месец е задължение на МВР да проверява карантинирани лица", каза той.

"Красимира тогава ми обясни, че трябва да им се закупят антибиотици, но нямат никаква възможност - нито физчиеска, нито никаква - да си ги вземат", допълва Райков.

"Свърших цялата работа за 10 минути. Това беше моя моментна импулсивна постъпка, защото вътрешно съм убеден, че това е правилното. Така трябва да се направи", заяви Райков.

"В ситуация, в което човек има нужда от помощ, защо да не помогнеш", пита той.

"В стотици пъти да попадна в такава ситуация, аз пак бих постъпил така, защото вътрешно съм убеден, че така трябва да се направи", каза Райков.

"Ние директен контакт не сме осъществявали", допълва той.

"Почти не сме се натъквали на случаи, когато хората не са спазвали карантината. Спазват си хората карантината", каза Райков.

"Аз от 20 години съм служител на МВР, наистина като тази година не съм имал друга такава", каза той.

"Като престъпления може би имаме по-малко през тази година", допълва той.

"Това нещо ще свърши, няма начин да не свърши. Но трябва и ние да си помогнем заедно да мине по-бързо - трябва да се спазват мерките", каза Райков.

"Докато не разберем, че това нещо, което е въведено, трябва да се спазва, няма да мине бързо тази пандемия", допълва той.

"Правилата, които са поставени, трябва да се спазват и който не ги спазва да си носи отговорността", заяви той.

Вижте какво още каза младши полицейски инспектор Милен Райков във видеото най-горе!