Най-новата песен на Павел и Венци Венц е заснета на екзотичните плажове на Малдивите. Освен че снимат залези и разходки, в песента "Ако не сега кога" те плуват с акули. Животните обаче са от миролюбив вид и се хранели основно с планктон и малки рибки. Изненадващо, преди снимките на клипа музикантите разбират, че не акулите са причина за най-много смъртни случаи на Малдивите, а... кокосови орехи. Оказало се, че над 200 човека умирали от паднал на главите им твърд плод. Какво още с поделиха в "Тази неделя", четете по-надолу. 

"Не ни беше страх! Първо проверихме какви са смъртните случаи с акули на Малдивите и когато ни излезнаха резултатите, се успокоихме. Местните наричат този вид "нърфшарк". Те са вид, приятелски настроени към хората" - разказва Павел.

В клипа на музикантите се включват и красивите им половинки - Кристина и Мая. И ако за виетнамския модел, приятелка на Павел, това се случва за пореден път, то за нежната половинка на Венци това е дебют. 

"Истината е, че тя със сигурност се притесняваше. Но се справи като про!" - коментира той.

Павел започва да пише музиката на песента в село Крушаре, където живее с жената до себе си.

"Тексът е написан в София, а накрая всичко се случи на Малдивите" - допълва той.  

Екзотичната дестинация не е първият им избор. В началото решават това да е доминикана. Заради COVID-19 oбаче пътуванията до страната са забранени. Вторият им избор е Тайланд. Там пък се оказва, че има условие за двуседмична карантина на пристигащите. "Накрая последното свободно място с плажове и екзотична природа останаха Малдивите" - разказва за избора на място за снимки Павел. 

Парчето им "Ако не сега кога" е техният прочит на случващото се през последната година, която определят като тежка и странна. И двамата стигат до извода, че сега е най-подходящият момент да се правят избори и да се случват различни неща. 

"Сега е моментът да направиш всичко, което искаш в този живот. Иначе трупаш вещи, не взимаш решения да тръгнеш за където искаш... Сега е алфа честотата, това е моментът, в който имаме право на действие и власт" - споделя Венци. 

Ново е и друго тяхно парче - "Спешна нужда". Разбират от феновете си, че музиката наистина им липсва и обещават да споделят повече проекти и идеи, дори и да не са изцяло завършени. 

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg