Тя е кралицата на съвременната електронна сцена, DJ на годината и... зъболекар. Часове след като зарадва феновете си в рамките на Екзит Сънленд Фестивал, Нина Кравиц разговаря с Цвети Петрунова за COOLt.  

Знам няколко думи на български от детството си, когато прекарвах много време на българското море... мисля, че България има един от най–приказните климати, толкова е меко и ароматът на въздуха... Винаги го разпознавам - ароматът на детство и на България. Българските домати, краставици и сиренето са толкова са добри.

Като голяма и вече постигнала мечтите си, Нина Кравиц споделя, че се чувства много добре и първото нещо, което прави, след като пристига в България, било да облече банския си и да поплува в морето. 

"Бях във водата около час, оглеждайки се около мен, всички рапанчета, миди са същите както преди толкова много години. А и водата на Черно море е толкова прекрасна, мека..."

В Иркутск, в Русия, където израства слуша много рок музика - Led Zeppelin, Браян Феринг, Грейс Джоунс, Алла Погачов.

По–късно, когато започнах да изграждам музикалния си стил, слушах много радио, така веднъж, през нощта, бях сама в моята стая и чух нещо истински интересно - звуци, с ясно отличаващ се ритъм. Този ритъм, през нощта, моето радио свири в далечината, аз съм си вкъщи, като в собствено царство - така започна и до ден-днешен връзката ми с тази музика е с мен и мисля, че няма какво да ни раздели.

По-късно става и водещ вокал на бандата "Space rocket".

"Удоволствие - това е животът ми, аз го обичам, това ме прави толкова щастлива. Музиката е навсякъде с мен, тя е вътре в мен."

Въпреки цяата музика около нея, тя решава да стане зъболекар

"Това беше периодът, в който завърших училище и със семейството ми трябваше да решим какво ще правя от тук нататък, каква ще стана като порасна. Моите родители и семейните ни приятели винаги казваха, че нося със себе си специфична емпатия. Когато някой се разболееше, аз някак винаги бях там да помогна и това доведе до решението да бъда лекар, а и баба беше лекар... С родителите ми се съгласихме, че без значение накъде ще ме отвее вятърът след това, на първо време ще взема сериозното образование и след това ще правя каквото си поискам."

Нина Кравиц колекционира плочи и със себе си на самотен остров би взела тази на Синди Лопърт - Time after Time.

Цялото предаване COOLt гледайте на btvplus.bg.