Въпреки опасенията от COVID-19 и киносалоните, които работят само на 30%, филмът „Голата истина за група Жигули“ постигна забележителен успех сред зрителите. Лентата на режисьора Виктор Божинов привлече 33 000 зрители към наскоро отворените киносалони. За да коментират успеха на филма, гости в студиото на „Тази събота и неделя“ бяха актьорите Лилия Маравиля и Август Попов.

Лилия, която изпълнява една от главните роли, сподели, че тя и екипът не са изненадани от успеха. Всички хора, които са работили по филма, са дали сърцето и душата си за него и не е изненадващо, че публиката го харесва. Целта на филма винаги е била да се хареса на зрителите и това, че критиците също се изказват добре за него, само прави успеха по-голям.

Снимка: bTV Media Group

Работата по филма не е била лесна, тъй като той е заснет за много кратко време и то в пандемична обстановка. Имало е много ограничения с цел да се предпази здравето на хората пред и зад камера.

Снимка: bTV

Едно от най-големите предизвикателства обаче са се оказали уроците по музика. Всички главни актьори е трябвало да се научат да свирят и да пеят, защото последната част от снимките са направени на съвсем истински концерт, изнесен от измислената музикална група.

За Алек Попов това е дебютът му в киното. Той каза, че е почерпил вдъхновение от многото разбити групи, които познава. Филмът разказва именно за една такава група, която трябва да се събере отново след 30 години отсъствие от музикалните сцени.

Филмът „Голата истина за група Жигули“ остава на екран и през следващата седмица, така че се очаква успехът му само да се увеличава. А историята на група „Жигули“ няма да приключи само с това, защото има идеи за турне, но то е в бъдещето и не е ясно как точно ще се случи.

Още за филма може да научите във видеото.