Група "Жигули" е на върха на славата в края на 80-те години. После главоломно се разпада. След серия неочаквани срещи и телефонни обаждания групата се събира отново 30 години след раздялата. Това накратко е сюжетът на най-новия български филм "Голата истина за група "Жигули", разпространяван от bTV Studios. 

"Филмът е музикална комедия" - споделя режисьорът на филма Виктор Божинов в "Тази сутрин". 

Според него кината имат нужда от такъв тип филм, с който зртелите да се почувстват комфортно и уютно. 

Очаква се филмът да бъде пуснат по кината въпреки пандемията. А точната дата ще бъде обявена през април. 

"Филмът разказва за това какво сме способни да преодолеем, за да се върнем обратно към своите мечти. В края на 80-те музиката беше част от революция, не само култура. А всъщност е важно да се създава качествена музика с текстове с истинско съдържание. Музиката има много мощ и сила да привлича хората" - допълва режисьорът. 

Филмът е сниман в тежката ситуация на пандемия, но са били спазвани всички противоепидемични мерки. Голяма част от сцените са заснети в Бургас. 

И не, "Голата истина за група "Жигули" няма общо с "Оркестър без име"!

"Всеки филм с няколко човека и музикални инструменти сигурно ще бъде сравняван с него, но няма общо" - категоричен е Божинов.  

Той се надява на нова вълна на възход за българското кино: "Не е истина, че българските кинаджии са ретроградни типове, които се опитват да сложат пръст в корелото на прогреса. Дано нещата заработят този път наистина добре!" 

В "Голата истина за група "Жигули" присъстват и двата компонента на добрия филм - добри актьори и силен сценарий.

"Мисля, че сме уцелили десетката!" - коментира Виктор Божинов. Цялото предаване "Тази сутрин" гледайте на btvplus.bg