Любомир Иванов отпадна снощи от „Фермата“ след извънреден елиминационен дуел с Кирил. Първоначално дуелът бе между Кирил и Георги, но строителят от Севлиево се контузи тежко и влезе в болница. Кирил благородно се отказа от служебна победа и прие да проведе двубоя с Любо.

Днес 36-годишният бизнесмен от Чикаго гостува в „Преди обед“, за да сподели емоциите от риалитито и да разкаже защо дари 50 000 лева за възстановяване на Шумския манастир.

„Загубих дуела, защото Кико е много силен съперник, технически ме превъзхождаше. Аз съм здрав физически, но нямам опит с тесла, брадва и трион. Кико работи с дървото като хирург. Той беше моят ментор във „Фермата“, научих много от него. Зад грапавата му повърхност всъщност се крие един мъдър човек. Вътре работих най-много с него. Не беше лесно, защото постоянно ме критикуваше. Голям перфекционист е. Случвало се е да не си говорим по един-два дни, защото не съм направил нещо, както трябва“ – сподели Любо.

Относно острия конфликт между Кирил и Ваня той коментира, че и двамата са имали своите аргументи.

„Не беше това начинът, по който Киро трябваше да реагира. Впоследствие той се разкая. Протестът му бе срещу това да ни управлява човек, който няма нужната квалификация. Ваня се опитваше да помага в работата, но само колкото й изнася. Тя наистина нямаше представа как върви животът във фермата“ – поясни мъжът от Благоевград.

С участието си в предаването Любо е доказал на себе си, че е устойчив психически.

„Влязох в един стерилен свят, като за първи път се отделих от децата си за толкова време. Въпреки че вътре има толкова различни характери, аз се вписах в обстановката“ – горд е собственикът на транспортна компания в Чикаго.

Миналата година по време на социалната изолация той гледа няколко епизода на „Фермата“ и решава да се запише.

„Помня датата, на която попълних анкетната карта – 13 декември. Заради пандемията дълго време не бях ходил на почивка. Започнах да ставам робот като повечето американци, асоциално същество, и имах нужда от някаква промяна. Първо говорих с бившата ми съпруга, с която имаме отлични отношения. След това с родителите и приятелите ми, както и със съдружниците ми Жоро и Ники, на които благодаря за тази отпуска. Всички ме подкрепиха за участие“ – сподели Любо, чиято компания с 40 камиона има дейност във всички 48 щата.

В момента той работи от България, но не планира да се установява тук, защото целият му бизнес е в САЩ. Там учат 12-годишният му син и 7-годишната му дъщеря.

„Все пак искам връзката ми с България да е по-силна. През 90-те години израснахме с холивудските филми и Америка беше моя мечта. Приеха ме да уча там, но действителността е сурова. Главно по финансови причини във втори курс прекъснах и започнах да работя какво ли не – мияч на чинии, разнасях пици, в строителството, чистил съм магазини нощно време… Америка обаче ми даде много“ – призна Любо.

Негови фаворити за финала са Киро, Пламен и Мартина.

„Когато влязох във „Фермата“ и разбрах каква е каузата, реших да даря 50 000 лева. Така исках да дам пример. И то анонимно, за да няма предразсъдъци. Много от нас, българите, само критикуват вместо да помогнат. Ако всеки свърши нещо малко, ще сме доста по-добре. Все пак това е нашата България“ – обобщи Любо Иванов.