Саймън Синек е един от най-популярните мотиватори в света. Той е автор на книгите "Започни със защо" (преведена на над 30 езика), "Безкрайната игра" и "Лидерите винаги обядват последни". Той е сред най-популярните участници в поредиците TedTalk, където видеата с него имат над 40 млн. гледания.

Стивън Шедлетски е толкова вдъхновен от Синек, че го преследва с хиляди мейли в продължение на години, докато двамата най-сетне се запознават и започват да работят заедно. Шедлетски даде интервю за "Преди обед".

"Саймън на шега ме нарича неговия преследвател. Истината е, че още от началото се вманиачих в него, осъзнах, че съм срещнал своя Мартин Лутър Кинг, че съм намерил ред в хаоса. Бях настоятелен в опитите си да стигна до него, но го правих, защото вярвам, че идеите му трябва да бъдат чути от повече хора."

Стивън е мразил първата си работа, но благодарение на Синек осъзнава, че проблемът не е в корпорацията.

"Това просто не беше правилното място за мен. Постепенно, стъпка по стъпка, стигнах там, където съм днес. Но човек не постига нищо сам - ние сме социални животни. Успехът ни е директен резултат от хората, които рискуват за нас".

Какво още каза той чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване може да гледате на btvplus.bg