"Когато работиш с желание, си личи; когато идваш да си свършиш работа между друго - и зрителят го усеща" - казва Кристина Баксанова по повод 20 години bTV Новините.

Тя е част от нюзрума от самото създаване на новините. Започва като репортер, след което става водещ, а сега и ръководител на екип "Международни редактори".

"Преди 20 години започнахме нещо съвсем различно. Обучаваха ни американски преподаватели по журналистика, което даваше един нов поглед към новините. Беше изключително предизвикателство да търсим човешкия и обществения интерес."

За нея няма лоши новини, а такива, които се случват и за които се разказва. Работата на журналистите е да отсяват кое е истина и кое не, да насочват вниманието на хората там, където има проблем, за да може той да бъде решен.

"Ако в една държава има само хубави новини, значи много добри хора са в затвора" казва тя, цитирайки надпис от Newseum във Вашингтон (затворен от 2019 г.), по думи на Даниел Мойнихан, бивш сенатор в САЩ.

Според Кристина Баксанова журналистика ще има и след 20 години, а навлизащите нови технологии няма да изместят телевизионната  журналистиката.

"Хората четата истории, независимо на какво устройство. И търсят истината. Вижда се от това, че коментират новините и помежду си."

Винаги си носи личната карта - е урокът, който бързо научава най-новото попълнение в екипа на bTV Новините Цветелина Петрунова. Причината е репортажът, който трябва да направи от Централен софийски затвор, но забравя да си вземе документа, за да успее да влезе там.

"Прекарах 3 часа във фитнеса на Софийския затвор. Снимах тренировката на момчетата там. Нещо, което научих тогава, е, че медиите не са поздравителен адрес. Момчетата бяха обучени да казват колко прекрасно място е затворът. Моята работа обаче беше да покажа истината, а не само опаковката."