В разгара на едни от най-емоционалните етапи в „Гласът на България“ – вокалните двубои, тази вечер на голямата сцена един срещу друг се изправиха още 16 гласовити участници, разпределени в осем двойки.

Първият вокален двубой беше в отбора на Любо Киров, където един срещу друг се изправиха Борис Лапшов и Павел Цонев, които премериха сили с песента „This Is Me” от мюзикъла The Greatest Showman.

„Това беше гигантско изпълнение. Това беше концертно изпълнение“, възкликна Иван Лечев след изпълнението им.

„Само ще се изправя на крака и ще им се поклоня. Момчета, вие сте много добри! Двамата сте изключителни диаманти в мъжките гласове“, не скри вълнението си Любо.

В крайна сметка Любо избра един от двамата и това беше…. Борис. Така той продължи напред към кросбитките.

Във втория титаничен епизод на двубоите с пълни сили се развихриха рок представителите от отбора на DARA - Дженифър Цанков и Коста Коларов. Двамата се изправиха един срещу друг с парчето “Give It To Me” на Майкъл Джексън.

 „Избирам и залагам на човека, който ми е по-силен енергийно и певчески - и това е Дженифър“, избра кой да продължи напред DARA.

Последва двубой в отбора на Иван Лечев между виртуозните дами Цветелина Петрова и Ами Опенова. Мастъра в крайна сметка избра напред да продължи Цвети.

От отбора на Галена гласовитите Александър Маринов-Компира и Мартин Неделкович изпълниха един от хитовете на сръбския певец и композитор Желко Йоксимович, като в крайна сметка напред продължи Александър.

Мария Теохарева и Филип Чолаков от отбора на Любо Киров направиха супер енергично изпълнение. Прекрасните Надежда Богоева и Виктория Лефтериаду от отбора на DARA направиха „честна и запомняща“ се битка, пеейки като дует. Руси Тенев и Боян Боев от отбора на Иван Лечев буквално наелектризираха сцената с песен на легендите "Ролинг Стоунс". А Соня Михайлова и Донко Марков от отбора на Галена просълзиха не само треньорите, но и всички в залата с блестящото си изпълнение на емблематична народна песен.

Вижте във видеото най-горе как преминаха вокалните двубои и кои участници продължиха напред в "Гласът на България".