Да създава музика и да разказва истории с нея е осъществената мечта на Христина Йосифова, която показа таланта си в предишния сезон на „Гласът на България”. Тогава софиянката беше в отбора на певицата DARA. Пред LadyZone.bg ученичката говори за пътя към самите нас и вярата, която ни движи напред. 

Still Green е първата от общо 9 песни в дебютния музикален албум Humanity, по който Хриси работи с именития музикант, композитор и текстописец Ангел Дюлгеров. Той е музикален продуцент на албума и автор на аранжиментите в него. През 2023 година предстои албумът да има своята премиера на живо с бенд.

„След „Гласът на България” с Ангел Дюлгеров започнахме да записваме и да работим по дебютния ми албум – разказва Хриси за работата си с композитора и текстописец. - Много съм благодарна на Димитър Еленски, моят първи учител по китара, който ме запозна с него. Изключително бях щастлива, когато Ангел ми каза, че е чул песните, харесали са му и иска да работим заедно по целия ми албум. Беше голямо признание и чест за мен точно той да пожелае да продуцира моята музика. Защото Ангел Дюлгеров е известен с работата си с едни от най-големите имена на музикалната сцена в България - Лили Иванова, Любо Киров, Орлин Павлов, Михаела Маринова и още много други артисти и музикални групи”.

А музикалният клип на StillGreen е реализиран с прекрасния творчески тандем Орлин и Веско Менкаджиеви, които режисират и заснемат видеото на песента. Посветени в изкуството, те създават видео продукция, която отговаря съвсем точно на творческата концепция на Хриси и с това поставят началото на следващи общи проекти.

За брилянтната хореография на танцьорите във видеото Свилена Николова и Петър Герзилов заслуга има самият Петър, който е професионален хореограф, танцьор и режисьор. Снимките зад кадър са дело на фотографа Иван Христов. А за визията на певицата от отбора на DARA думата имат Ралица Рот (грим и коса) и Олга Мекикчиева (стилист).

Част от невероятния екип е и вокалният педагог на Хриси - Искра Ангелова, която работи с нейния глас от ранна детска възраст. Видеото е реализирано в Камерна зала на Национален Студентски дом на културата.

Впечатляващ е и коментарът на самия Ангел Дюлгеров за работата и отношението си към бъдещата звезда на музикалната сцена у нас, а защо не и зад граница:

„Изключително съм щастлив, че имам възможност да работя с артист като Христина. За първи път я забелязах на сцената на „Гласът на България”. Усетих таланта й и чух гласовите й възможности. Тогава не подозирах за авторските й идеи и за нейното умение да пише музика. Когато се срещнахме, не очаквах, че толкова ще ме вдъхнови отношението й към музиката. Нещата, които тя ми изпрати, веднага ме накараха да седна на компютъра и да започна да мисля по тях като аранжименти и като продукция. Много съм щастлив от резултата, който постигнахме! Приех нещата като свои. Много са близки до това, което аз бих направил за себе си и не съм пестил нито енергия, нито идеи. По-скоро се гмурнах в приключението, което се казва Humanity – нейният първи албум. Нямам търпение хората да чуят това, което сме направили и съм сигурен, че музиката ще стигне до сърцата и душите им.”

Заедно с музиката, ученичката в 11 клас в езиково училище „Дорис Тенеди”, тази година за първи път участва в иновационен лагер по предприемачество за генериране на идеи за „Високотехнологични решения за устойчиви градове и общности” заедно със свои съученици и възпитаници на плевенска гимназия и достигат до почетното второ място в конкурса на JA Bulgaria. Тяхната „Учебна компания” се казва TIMES и е карта и приложение за стимулиране използването на алтернативен транспорт в градска среда.

Поради отговорностите към училище и все по-оскъдното време за извънкласни дейности, на Хриси й се налага да вземе трудното решение да спре уроците по китара и участията в репетициите на „Младежки китарен оркестър София”. Но желанието й да борави с все повече изразни средства при създаване на авторска музика, я ориентират към пианото.

Записва се на уроци по пиано, но съвсем скоро отново е изправена пред същия избор - трябва да спре. Времето, прекарано в път, е време, в което тя трябва да подготвя уроците за училище за следващия ден. За да съчетае училището и музиката, Хриси решава да потърси друг начин и в момента търси учител по пиано, който да отделя по един час на седмица, за да я обучава у дома.

Любопитен факт е, че само с един урок по пиано, Хриси създава две нови авторски песни на този музикален инструмент. И те ще бъдат част от втория й музикален албум.

Видео премиерата на песента Still Green стартира на 28 октомври в YouTube канала на Хриси.