За да осиновиш дете, се иска голямо сърце. И още по-голямо сърце за „различно” дете. Следва една история, която ще обърне представите ви за семейство и за любов, защото един самотен хомосексуален мъж направи света по-добро място за живеене на едно дете със Синдром на Даун.

Лука Трапанезе представя осиновената си дъщеря Алба пред Кристина Газиева и „120 минути”.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди 4 години в болница в Неапол едно момиченце поема първата си глътка въздух. Наричат я Алба. Тя е по-специална, защото е със Синдром на Даун. Но заради това, че е специална, родната й майка я оставя. Така Алба започва да чака своя нов родител, но десетки двойки отказват да я осиновят заради това, че е специална…

Преди 4 години в Неапол един 41-годишен мъж мечтае да стане баща на „различно” дете, защото през целия си живот самият Лука бил смятан за „различен” – заради това, че е хомосексуален.

Снимка: btvnovinite.bg

Така, животът среща Лука и Алба, за да ги превърне в едно „различно”, но истинско семейство, което разбива стереотипи и ни показва, че щастието е възможно там, където има… любов.

Близките на Лука приемат решението му да осинови Алба и бързо я приемат като негова дъщеря и част от семейството. Тя е само на 30 дни, когато той я прибира вкъщи. Лука все пак признава, че е трудно да отглежда дъщеря си сам. Но това, което тя му дава, не може да се сравни с нищо на света.

Снимка: btvnovinite.bg

Историята на Лука и на Алба е история за доброто. За чистото сърце и за детската усмивка. Учи ни, че ако си подал ръка на другия, не си живял напразно. Повече за красивата история на Лука и малката Алба може да прочетете на сайта btvnovinite.bg: