Животът му не е като в пиесата „ Три сестри“ на Чехов, защото има трима прекрасни сина. Скоро се очаква още едно отроче - става въпрос за първия му моноспектакъл. Как се жонглира между децата и сериозния театрален проект, ще разберем от самия Деян Донков.

Деян се радва на трима сина и успехите на най-големия. За бащинството цели три пъти актьора споделя, че „всяко следващо ангелче, те окрилява все повече, т.е. чувстваш се все по- пълноценен и смислен.“

Актьорът смело заяви „аз нямам против да имам и пет деца, и седем, ако бих могъл да ги отглеждам с тази любов, и внимание, и време, което им отделям сега“, като добави: „Слава богу, децата са ни слънчеви и спокойни, бебето също проявява разбиране към цялата ситуация“. Актьорът разказа колко борбена е Радина въпреки че понякога й натежава, защото тя все още кърми бебето им. Това е причината „той да расте много мъжката“ по думите на Деян.

Радина е изкарала COVID в деветия месец и това е причинило много сериозен стрес на семейството им, но когато хората са заедно и са отбор, трудности по-бързо се побеждават. Пред неизвестното всеки се чувства безсилен.

Чрез вайбър връзка Радина Кърджилова сподели, че още на втория месец след раждането се е върнала в театъра и това е основната причина да е отново във форма. Изиграли няколко представления заедно с Деян и дори са били на турне за „Бащата“. Прекара ли са този летен сезон първо на къмпинг „Юг“ на каравана с приятели, родителите на Радина и децата. А следващото им приключение било на палатка, на едно вълшебно и диво място. И двамата заявиха, че са изкарали около две седмици там и се чувствали прекрасно, дори бебето са го къпали със сладка вода от соларни душове.

Споделиха още, че миналото лято са разбрали за бременността на Радина на много красиво място на една стара чешма в Бяла. Там са направили теста, докато са си наливали вода.

За жените, които не кърмят бебетата си, актрисата казва, че за нея кърменето е „най-доброто нещо за развитието на едно малко дете, ако можех да го кърмя повече със сигурност щях да го правя, но шест месеца, мисля че е едно добро начало.“

Радина и Деян започват репетиции заедно средата на октомври в театър 199 „Валентин Стойчев“ върху пиесата „Нирвана“ с режисьор Стилиян Петров. Актрисата все още не е присъствала на репетициите на „Камбаната“, защото е по цял ден с бебето им Йоан, а после взима другият им син Христо от детска градина. Деян го няма от сутрин до вечер, но тя гледа да не го притеснява, защото това е нещо много важно за него и без да е там просто тихо го подкрепя. На въпроса на Деси дали не й натежава по цял ден да носи отговорността за децата, докато Деян го няма, тя отговори, че всяка минута децата растат като „гъби“ и не иска да изпусне това време с тях, защото то отлита.

Донков е изиграл десетки роли, но му предстои за първи път да направи моноспектакъл и сподели, че е малко повече развълнуван от обикновено. Забъркан е в един житейско-професионален миш-маш и заяви, че се чувства като „цирков артист, жонглиращ, ходещ по въже, без обезопасителна мрежа и като говорим за предстоящия проект „Камбаната“, решението ми не е толкова конвенционално и има някакъв експеримент в цялата работа, ще разчитаме на техника, на визии, мапинг, жива музика. Петя Диманова, която е композитор и ще дирижира оркестър „Карандила“.“

В романа на Недялко Славов „Камбаната“ една от основните теми е вярата и как да я запазим. „Потъне ли тоя платноход вярата, народът ни изчезва“, добави Донков. Ние, хората сме във време на обезличаване и изчезване. Това е главната цел Деян да иска точно този текст да стигне до хората и да удари много „камбани“ (ако можем да сравним човек с камбана).

„Аз не съм имал спектакъл от 20 години, който да не започва с „Отче наш“, преди да изляза на сцената“

На 24 септември е единствената дата, на която ще се играе моноспектакълът „Камбаната“ в Античния театър в Пловдив от 20:00 часа.

На въпроса защо прави всичко това заради една дата, Деян отговори на водещите, че е от „егоистична гледна точка“ - иска да се сблъска с текста, да премине през него и това ще е екстремно преживяване за него и вярва му ще намери своя път.

В края на разговора в студиото на „Тази сутрин“ актьорът заяви, че е доволен, защото нещата му се случват за кратко време по качествен начин.