Нощ на театрите ще отбележи своята седма година в България през 2019 г., като на 16 ноември ще събере в едно голямо и вълнуващо събитие стотици съдържания в 16 български града. Европейската инициатива се обедини около посланието "Ти променяш играта. Играта променя теб", а bTV Media Group e генерален медиен партньор на инициативата за седми пореден път. Деян Донков е сред посланиците на "Нощ на театрите" 2019, редом с Владимир Карамазов, Весела Бабинова и други известни български актьори и актриси. С какво театърът го промени и с какво той него? Научаваме лично от Деян Донков в следващото блиц интервю.

Какво промени театърът в теб? 

Промени ме изцяло, помогна ми да се намеря с моя театър.

Какво ти промени в твоето собствено усещане за театъра? 

Театърът не е театър, а е самата истина.

Разкажи накратко (в максимум седем изречения) какво ти се случи през последните седем години? 

Имам още едно момче. Големият ми син стана колкото мен – и на височина, и на акъл. Все по-вълнуващи театрални преживявания, повече приятели и много любов ми се случиха.

АКО БЯХ…

Животно щях да съм… Тигър, защото съм тигър.

Растение щях да съм… Корен на мандрагора, това е едно от най-загадъчните растения, а коренът му наподобява човешка фигура и според една теория, която прави паралел между частите на растенията и тези на човешкото тяло той притежава способността да лекува цялото тяло.

Сезон щях да съм… Лято, защото съм роден през август.

Миризма/мирис щях да съм… мирис на Липа, защото я обичам от детството.

Град… щях да съм Вавилон.

Дума щях да съм… Изведнъж, защото я свързвам с един съкровен разговор с Крикор Азарян, който ми кажа, че ако с една дума трябва да опише живота, тя би била "изведнъж".

Театрална пиеса/роман щях да съм… "В очакване на Годо", защото… Годо очаква нас, а не ние – него. 

Снимка: Диляна Флорентин