Дизайнерът Светослав Колчагов е българската следа в "Сексът и градът". Като част от екипа на Вивиан Уестууд той прави сватбената рокля на Кари Брадшоу за пълнометражния филм.

„Да, може да се каже, че това е роклята, която ме направи известен. Доста години минаха от филма, но в интервютата винаги ме питат за нея. В самия сюжет на филма се обърна много внимание на роклята и това също помогна“ – сподели дизайнерът пред Георги Тошев в „Преди обед“.

Снимка: Getty Images


„Направих роклята за едно от нашите ревюта в Париж. След четири месеца в централата на Вивиан Уестууд се е получило обаждане от Холивуд. Харесали са роклята и поискаха да ушием една за филма. Притеснявах се от срещата със Сара Джесика Паркър, на която направихме финална проба, но тя се оказа съвсем нормална личност. С изключителна аура и присъствие“ – разказва Светослав Колчагов.

Той е фен на сериала "Сексът и градът", но е разочарован, че Ким Катрал няма да участва. Според него без Ким сериалът ще е само „Градът“.

В началото на кариерата си Светослав Колчагов работи за Аликзандър Маккуин, Вивиан Уестууд и Том Форд. През последните години заедно с италианеца Емилио Барба създадоха свой бранд, който е предпочитан от звезди като Бионсе и Кайли Миноуг.

„Във висшата мода има криза, защото няма сватби и церемонии с червени килими. Хубавото е, че през 2020 г. имахме време за почивка и за обмисляне на нови проекти. Продължаваме да работим с Дани Миноуг и сестра й Кайли, които са ни най-добрите клиенти.

Целия разговор, в който Светослав Колчагов посъветва всяка жена да има в гардероба си малка черна рокля, можете да видите във видеото горе.