Актрисата Ирен Кривошиева наскоро загуби своята майка. Животът й отнема и много добра приятелка и колежка. Ирен сподели и за загуба на неродено внуче.

„При младите днес често се случва да изпитват затруднения с бременността“, сподели Ирен. Това не е толкова драматично. Синът й и съпругата му продължават да полагат усилия, за да си имат детенце.

Кривошиева бе гост в „Тази събота и неделя“ по bTV и сподели за уроците, които животът й поднася. Майката на Ирен – Лиляна, е адвокат със солидна практика и дългогодишен служител в Столичната община. В първите години на демокрацията е заместник-кмет на столицата в екипа на Александър Янчулев.

Актрисата има син Владимир Данаилов от покойния Стефан Данаилов. Владо поема по съвсем различен път от своите родители. Д-р Данаилов вече има успешна кариера в болницата в град Хънтингтън, в щата Западна Вирджиния.

Ирен говори и за плана за паметник, който вече е изготвен с помощта на Вежди Рашидов. След смъртта на легендарния Стефан Данаилов актрисата иска да увековечи образа му в градинката пред Народния театър. Това към момента не се случва. Според Ирен, един актьор има няколко звездни момента:

  • Славата, докато е жив.
  • След като си отиде от този свят – хората показват снимки с него
  • Изминат ли 3 или 4 години, хората забравят за актьора

Ирен приема загубата на майка си като пореден урок от живота. Това е повод да осъзнае, че е „пораснала, зряла, мъдра и има отговорности“. Актрисата помни майка си като изключително жизнен, деен, постоянен и неуморим човек. Един от уроците, които Ирен дава на своите ученици в школата, е да забелязват какво се случва около тях.

„Всичко, което става в държавата, се отразява най-вече на актьора, той е много чувствен“, допълни тя.

Ирен създава сдружение „Има смисъл“ заедно с 8 други жени от различни сфери. То ще се занимава именно с това да обърне смисъла на живота на хората.