"Айде да е хаирлия! Най-добрите да спечелят" - с това пожелание 86-годишната Веселина Бойчева от село Логодаж гласува в изборния ден. 

Заради технически проблеми с машината, тя гласува с хартиена бюлетина. Но няма никакви притеснения и от гласуване с машина. Споделя, че би имала нужда само да погледне "убаво, да помисля, и мога да гласувам". 

На въпроса дали не се притеснява от машинния вот, тя отговаря уверено

"Е, ПА НАЛИ НЕ Е МЕЧКА ДА МЕ ЯДЕ!"

Куриози по време на изборите през годините не липсват. 

Жена изяде бюлетината си, след като гласува, тъй като искаше да смени вота си. Случката е от ноември 2021 г. Тогава по време на изборите в нашата страна жена изяжда разписката си след гласуване с машина в 18 СИК в 9-та френска гимназия в София, вместо да я пусне в урните. Според председателя на секционната избирателна комисия тогава Снежина Колева става ясно, че дамата явно не била доволна от избора си и е искала да го поправи. Случаят е прецедент в историята на изборите. За да може разписката все пак да бъде записана в официалния протокол, членовете на комисията са написали на мястото на номера й изречението "изяде разписката". 

Друг куриоз - булка гласува преди да отиде в ритуалната зала.

 

Отново куриоз от България! Това става на предишните парламентарни избори, които се проведоха през юни. Пременена в булчинската си рокля, Галя Найденова дава своя вот в секцията в етрополското село Лопян преди да каже най-важното “Да” в живота си. Младата дама обяснила пред комисията, че за нея е по-важно да гласува, а след това да се отправи към ритуалната зала. Със сигурност изборите от юни 2024 г. са приключили за нея с по-приятни емоции и “Горчиво”. 

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK

Последвайте