Цяла година мечтаете за лято, то идва и отивате на плажа. Излежавате се около половин час, докато се наслаждавате на безгрижието, след това обаче започвате да се чудите какво да похапнете или как да се разхладите по-бързо.

Плажните активности не спират само до изброените. Повечето развлекателни дейности, които се предлагат по крайбрежието се заплащат, а понякога и доста солено, защото цените по морето често са високи.

Как обаче да си прекарате едновременно забавно и евтино?

Ето 10 безплатни активности на плажа:

1. Пясъчни замъци

Вероятно ще ви се стори банално, ако ви припомним, но пясъчните замъци са сред най-разпространените активности на плажа. Докато строите мечтания дом от пясък, можете едновременно да се разхлаждате, защото по този начин сте близо до морето и хладката вода.

2. Фризби

Вземете фризби и играйте с приятели или със семейството си. Подсигурете си сенчесто място, за да се предпазите от топлинен удар.

3. Плажен волейбол

На много плажове у нас можете да видите разпънати волейболни мрежи. Възползвайте се, ако на плажа до вас има такава. Ако бъдете по-наблюдателни или по-големи късметлии, може да попаднете и на други съоръжения за спорт като врати за плажен футбол например.

 

4. Пикник

Него със сигурност трябва да го организирате в по-прохладните часове на деня – късен следобед или привечер. Опаковайте някои от любимите си храни, пресни плодове и приятна напитка и се насладете на морския бриз върху одеяло на пясъка.

5. Виртуална реалност

Можете да я постигнете, взимайки си любимата книга на плажа. Потопете се в мечтания свят, докато четете интересна книга и слушате шума на вълните.

6. Разходка или джогинг

Тази активност е подходяща или рано сутрин, преди слънцето да е напекло силно или по-късно вечер, точно преди залез. Можете да потичате както по алеите около плажа, така и по брега на морето.

7. Снимки

Уловете красивите морски моменти. Снимайте красотата на плажа и запечатайте тези мигове както в съзнанието си, така и на телефона си.

8. Хвърчило

Вземете със себе си хвърчило и се възползвайте от морския бриз. Ако имате деца, това ще бъде наистина забавно за тях.

9. Миди

Потърсете интересни миди или камъни. Тази активност е подходяща и за деца, защото така ще ги държите известно време извън водата.

10. Медитация или йога

Какво по-подходящо място от див плаж и залез слънце за малко усамотяване. Намерете тихо място и практикувайте йога или просто дишайте дълбоко.