Косите са едно от най-силното ни оръжие. Те могат да ни направят секси, женствени, нежни, невинни. А колко често след поредното изправяне, къдрене или връзване на опашка, ви се е искало да можете да измислите нещо малко по-ново, малко по-разчупено и различно. На нас ни се случва почти всяка сутрин.

Понеже знаем колко е голяма нуждата от разнообразие и желанието за нещо нови, ви предлагаме най-новите идеи. Толкова нови, че още парят. Директно от Седмицата на модата в Париж.

Снимка: VOGUE

Christian Dior е първото ни предложение за нас. Този сезон на изключителна почит са прибраните предни кичури на косите. Те придават на външността ни лек и фееричен вид. 

Снимка: VOGUE

Винаги сте искали да си направите небрежно кокче, но не сте успявали? Нищо. Този сезон Chanel налага високите къдрави и много обемни кокове. Какво можем да кажем тук? Къдрокоси дами, завиждаме ви от дъното на душите си! Благородно, разбира се. И тъй като не сме облагодетелствани като вас, ситните маши за къдрене ще бъдат наш най-добър приятел. 

Снимка: VOGUE

Името на Elie Saab е своеобразна метафора за вечна клас(ик)а. Изящество и порцелан са думите, които ни хрумват още от пръв поглед на снимката. Тук отново виждаме тенденцията за прибрани предни кичури и открито лице. Изглежда ангелско, не мислите ли?

Снимка: VOGUE

Къдрокоски, давате ни втори повод за завист за прекалено кратко време! Обемните коси на ситни, но естествени къдрици са на почит и в дефилето на Fendi. Комбинираме две тенденции - прибрани предни кичури и обем.

Снимка: VOGUE

Ревюто на Giambattista Valli представя още една тенденция - строго прибрана коса и изцяло открито лице. Това би било подходящо за дамите, които са с естествено скулести и слаби лица, тъй като чертите им ще изпъкнат по-добре. Ще добиете излъчване, което ще остави усещането, че сте истинска фея.

Снимка: VOGUE

Jean Paul Gaultier доразвива тенденцията на високите и много обемни кокове. Изглежда лесно. Надяваме се, че това не е същата заблуда, която се получи и при небрежните кокове, за които се оказа, че направата им не е изобщо небрежна. Предстои да разберем.

Снимка: VOGUE

Schiaparelli продължава да утвърждава изцяло прибраните коси. Бихте ли опитали? Съветваме ви да си осигурите добри стилизанти. 

Снимка: VOGUE

Прибрана коса и изцяло открито лице, но не толкова строга, колкото предишните ни предложения. Благодарение на Atelier Versace дори и дамите, които не са с перфектно изразени скули могат да си позволят тази тенденция. Нападайте, момичета!

Снимка: VOGUE

Прическите от дефилето на Viktor&Rolf са наш личен фаворит този сезон! Безкрайно семпли, те са в абсолютен контраст с дрехите. И именно това им е целта. Те дават на лицето ангелско излъчване, което при това изглежда така, сякаш е постигнато с абсолютна непринуденост. С щракане с пръсти! Любов от пръв поглед, която дълго ще остане в сърцата ни.

Снимка: VOGUE

Zuhair Murad ни представя нещо семпло, което обаче изглежда е вечна класика. Небрежна коса с леки чупки, които изглеждат почти като нашумелите beach waves, но една идея по-подредени. Дамите, които обичат да носят косите си така, са късметлийки - в крак с последните тенденции! Идва ви отвътре, нали?