С голямо нетърпение очакваме да видим как ще изглеждат абитуриентите тази година, но дотогава можем да се полюбуваме на топ тенденциите за бални рокли 2018 г.

Сребристи отблясъци

Снимка: Pinterest.com

Сребристите отблясъци и тази година са топ тенденция в официалните вечерни облекла за дамите. Възможностите са безбройни – от просто загатнат акцент в горната или долната част на роклята до тоалет, решен изцяло в сребристо. Хубавото е, че този тренд си отива с всякакви дължини – и с къса рокля, и с дълга рокля всяка абитуриентка ще се почувства като звезда на червения килим.

Рокля от две части

Снимка: Pinterest.com

Бюстие в комбинация с дълга свободно падаща и разкроена пола или такава по тялото – невероятна комбинация, която обаче трябва задължително да съобразите с формите на тялото си.

Гол гръб

Снимка: Pinterest.com

Голият гръб почти никога не излиза от мода. И тази година няма да липсват примери за това. Когато обаче имате един толкова „гол“ акцент в тоалета, трябва да бъдете особено внимателни с останалите – роклята не трябва да е прекалено къса или с твърде висока цепка, за да не предизвикате обратен ефект.

Кадифето се завръща

Снимка: Pinterest.com

Кадифето си остава модерната класика – меко на допир и променящо цвета си под различни ъгли, то е чудесен избор за всяка абитуриентка. То може да бъде съчетано както с класически модели рокли, така и с модерни.

Меки пастелни тонове

Снимка: Pinterest.com

С пастелните тонове никой никога не би могъл да сгреши. В последните няколко години те са господстваща тенденция дори и при мъжките костюми.