Преди три години Милена Колева отива на гости на сестра си в Щатите. Там за първи път двете се срещат с концепцията на баровете за рисуване. Това са места, където се забавляваш, докато рисуваш и пиеш питието си. В чужбина има вериги от такива заведения и групите посетители са огромни  – достигат до 100 човека, рисуващи на едно място. Двете сестри се вдъхновяват от идеята и така се заражда идеята за ROSSO - първият бар за рисуване в България. В името му са закодирани двата символа на червения цвят– цветът от палитрата на художника (любимият на Милена) и червеното вино (от италиански език).

Мястото и обстановката
Mилена и Галина откриват своя винен бар през ноември 2016 година. Барът се намира на ул. „Русалийски проход“ 13, в преките срещу централния вход на мол Парадайс. Интериорът е изчистен и подканва посетителите да си вземат чаша добро българско вино. Концепцията не е българска, но виното е само такова. Барът предлага вино и кафе, тъй като другите видове алкохол не са търсени от посетителите. Още в първата стая с винения бар, можете да видите част от картините, които са рисувани досега. В другата са разположени стативите за рисуване и още картини. Общо капацитетът на заведението е 26 човека. Музиката не е натрапчива – или е тематична, или се въртят познатите ни популярни песни от радиото.

"Елегантно и уютно място, където можеш да разпуснеш правейки нещо, което си мислил,че никога няма да можеш да правиш.Чаша вино, платно,бои,четки и стреса от всекидневието изчезва", споделя посетител.

Снимка: Rosso Paint Wine Bar

Рисуването и темите

„Избираме живописни картини, както и картини по специална тема или случай", коментира Милена.

В ROSSO има две художнички и винаги една от тях рисува заедно с групите. Художничката застава най-отпред и всички създават стъпка по стъпка картината образец. След излизането на филма „Красавицата и звяра“ през март, барът организира парти с рисуване на Роуз и тематични сладки. В него можете да видите и картини, вдъхновени от Star Wars, или блясъка на Холивуд. Покрай треската с „Оскарите“ през февруари месец ще има още интересни картини с филмовата тематика. Хубавото е, че темите са разнообразни и всеки може да открие музата си.

„Обичам изкуството и виното. По принцип двете вървят ръка за ръка“, споделя собственичката на заведението за рисуване.

Хората разполагат с около три часа, за да изявят художника в себе си и да завършат картините си. След това, те могат да отнесат своите шедьоври и да украсят стените в домовете си. Събитията за запечатани със снимки, които клиентите могат да намерят на сайта на заведението.

Снимка: Rosso Paint Wine Bar

Резервации и цени
Хубаво е да си направите резервация седмица преди избраната от вас дата. Сайтът на заведението дава възможност да го направите лесно, а също така можете да използвате и Фейсбук страницата.

Кувертът е на стойност 35 лв. и включва всички принадлежности за рисуване  - бои, платно, престилки + бутилка вода. При групи от над осем човека, получавате отстъпка от 5 лв. Толкова струва и една чаша червено вино, например Старосел Сира.

Виненият бар за рисуване е изключително подходящ за тиймбилдинги и партита. Това е нов и интересен начин за забавление с приятели.