По желание се сервира обилно полят с разтопен шоколад.
Съставки
- 300 г Брашно
- 3 бр. Яйца
- 4 бр. Жълтъци
- 200 г Краве масло
- 150 г Захар
- 150 г Пудра захар
- 30 г Орехови ядки
- 1 ч.ч. Лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до бяло.
- 2. Маслото се разбива и постепенно се добавя в него сместа с жълтъците.
- 3. Добавя се лимоновата кора и сместа отново се разбърква.
- 4. Брашното с нишестето се пресяват и постепенно се добавят към маслото с жълтъците. Трябва да се получи еднородно еластично тесто.
- 5. Загръща се във фолио и се слага в хладилника за 30 минути.
- 6. Белтъците се разбиват на сняг. Като постепенно се добавя пудрата захар и се разбиват на твърд сняг.
- 7. Със сухарите се наръсва форма за печене.
- 8. Върху пергамент се разточва тестото на кора със същия диаметър като формата и дебелина 1,5 см, като се оставя малка топка тесто за стените.
- 9. Тестото се слага във формата, като се преобръща и се маха пергаментът.
- 10. От заделеното тесто се оформят стени с височина 2 см.
- 11. Белтъците се сипват върху тестото, а отгоре – орехите.
- 12. Десертът се пече на 140 градуса около 50 минути.