По желание се сервира обилно полят с разтопен шоколад.

Съставки

  • 300 г Брашно
  • 3 бр. Яйца
  • 4 бр. Жълтъци
  • 200 г Краве масло
  • 150 г Захар
  • 150 г Пудра захар
  • 30 г Орехови ядки
  • 1 ч.ч. Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до бяло.
  • 2. Маслото се разбива и постепенно се добавя в него сместа с жълтъците.
  • 3. Добавя се лимоновата кора и сместа отново се разбърква.
  • 4. Брашното с нишестето се пресяват и постепенно се добавят към маслото с жълтъците. Трябва да се получи еднородно еластично тесто.
  • 5. Загръща се във фолио и се слага в хладилника за 30 минути.
  • 6. Белтъците се разбиват на сняг. Като постепенно се добавя пудрата захар и се разбиват на твърд сняг.
  • 7. Със сухарите се наръсва форма за печене.
  • 8. Върху пергамент се разточва тестото на кора със същия диаметър като формата и дебелина 1,5 см, като се оставя малка топка тесто за стените.
  • 9. Тестото се слага във формата, като се преобръща и се маха пергаментът.
  • 10. От заделеното тесто се оформят стени с височина 2 см.
  • 11. Белтъците се сипват върху тестото, а отгоре – орехите.
  • 12. Десертът се пече на 140 градуса около 50 минути.