Това класическо ястие е съвършения избор за зимната трапеза.
Съставки
- 2 ч.ч. Прясно мляко
- 3 бр. Яйца
- 1 ч.л. Черен пипер
- 4 с.л. Краве масло
- 2 ч.ч. Бял ориз
- 1 глава Лук
- 1 бр. Пиле
Начин на приготвяне
- 1. Добре изчистеното и измито пиле се нарязва на порциии се слага в подсолена вода, в която предварително сме добавили главата лук.
- 2. Вари се до полусваряване, след което месото сепрехвърля в подходяща тавичка и се оставя настрана.
- 3. Отделно се запържва до прозрачност оризът заедно смаслото и черния пипер. Към него се прибавя месото и се наливат 3 чаши отбульона.
- 4. Ястието се слага във фурната и се пече, докатооризът поеме водата. Преди да го извадите от фурната, го залейте с яйцата, разбити с 1 ½ ч.ч. прясно мляко.