Мечтаете за лек десерт, който едновременно да ви дава сладост и да ви освежава? През лятото няма нищо по-подходящо, за да постигнете и двете неща, освен лимони. Има ги навсякъде - сочни са, свежи и ухаят невероятно. В тази рецепта лимоновият сок се добавя в крема, с който се покрива хрупкавата бисквитена кора. Така се получава един десерт, който задоволява много изисквания на сладкарството - хрупкава основа, сочен пълнеж, много аромати.
За крема са ви необходими:
2 големи яйчни жълтъка
1 кутия подсладено кондензирано мляко
1/2 ч. ч. пресен лимонов сок
В голяма купа смесете яйчените жълтъци и кондензираното мляко.
Добавете лимоновия сок и разбъркайте, докато той се усвои от сместа.
Изсипете пълнежа в охладената кора и внимателно го растелете до краищата.
Печете около 15 минути.
Охладете поне час преди да сервирате.
Може да гарнирате с разбита сметана.
1 кутия подсладено кондензирано мляко
1/2 ч. ч. пресен лимонов сок
В голяма купа смесете яйчените жълтъци и кондензираното мляко.
Добавете лимоновия сок и разбъркайте, докато той се усвои от сместа.
Изсипете пълнежа в охладената кора и внимателно го растелете до краищата.
Печете около 15 минути.
Охладете поне час преди да сервирате.
Може да гарнирате с разбита сметана.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Захар
- 5 с.л. Краве масло
- 2 ч.ч. Бисквити
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 180 градуса.
- 2. Намажете квадратна тавичка с разтопено масло по дъното и стените.
- 3. Начупете бисквитите на трохи. Към тях добавете захарта и масло и смесете, докато стане хомогенна.
- 4. Сложете сместа на дъното на тавичката. Разпределете равномерно, като притиснете с обратното на лъжица.
- 5. Печете, докато стане леко кафеникаво - 8 до 12 минути.
- 6. Извадете от фурната и охладете за 30 минути.