Когато по някаква причина ви се налага да направите печиво без глутен, трябва да изберете брашно, различно от традиционно използваното пшенично.

Безглутеновите брашна са от:

елда, просо, царевица, нахут, ориз, тиквени семки, кайсиеви ядки, сусам, коноп, коприва, шипки, кокос, рожков, мента, бял трън, земна ябълка. 

Тестото за този хляб се сипва в правоъгълна силиконова формичка, така че да заприлича на филийка. Ако нямате такава, може да използвате всякаква форма, която ви харесва. Поставете в тигана и изпечете.

Друг вариант е в микровълновата. Може да използвате керамични форми за крем брюле, на които да покриете дъното с тесто. Печенето там изисква само 85 секунди!

Съставки

  • 1 с.л. Вода
  • 3 с.л. Прясно мляко
  • 1/4 ч.л. Бакпулвер
  • 1.3 ч.ч. Брашно
  • 3/4 ч.л. Оцет
  • 1 бр. Яйце
  • ч ч.л. Пчелен мед

Начин на приготвяне

  • 1. Смесетевлажните съставки, след което добавете сухите към тях.
  • 2. Изсипете тестотов избраната форма. 
  • 3. Ако готвите вмикровълнова, сложете на 85 секунди, при най-висока мощност. Времето може да се регулира, в зависимост от мощността на вашата печка.