Когато по някаква причина ви се налага да направите печиво без глутен, трябва да изберете брашно, различно от традиционно използваното пшенично.
Безглутеновите брашна са от:
елда, просо, царевица, нахут, ориз, тиквени семки, кайсиеви ядки, сусам, коноп, коприва, шипки, кокос, рожков, мента, бял трън, земна ябълка.
Тестото за този хляб се сипва в правоъгълна силиконова формичка, така че да заприлича на филийка. Ако нямате такава, може да използвате всякаква форма, която ви харесва. Поставете в тигана и изпечете.
Друг вариант е в микровълновата. Може да използвате керамични форми за крем брюле, на които да покриете дъното с тесто. Печенето там изисква само 85 секунди!
Съставки
- 1 с.л. Вода
- 3 с.л. Прясно мляко
- 1/4 ч.л. Бакпулвер
- 1.3 ч.ч. Брашно
- 3/4 ч.л. Оцет
- 1 бр. Яйце
- ч ч.л. Пчелен мед
Начин на приготвяне
- 1. Смесетевлажните съставки, след което добавете сухите към тях.
- 2. Изсипете тестотов избраната форма.
- 3. Ако готвите вмикровълнова, сложете на 85 секунди, при най-висока мощност. Времето може да се регулира, в зависимост от мощността на вашата печка.