Тази пикантна и ароматна разядка може да поднесете като мезе за водака или ракия. Поръсете със ситно нарязан копър и украсете с маслини преди сервиране. 

Съставки

  • 600 г Чесън
  • 250 г Бял хляб
  • 120 г Орехови ядки
  • 100 мл Олио
  • 100 г Маслини
  • 50 мл Лимонов сок
  • 1 връзка Копър
  • 1 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Накиснете хляба във вода. След като постои малко, го изстискайте. 
  • 2. Обелете чесъна и го счукайте, заедно със солта. 
  • 3. Добавете счуканите орехови ядки и изстискания от водата хляб. 
  • 4. Разбийте сместа с миксер, като постепенно добавите олиото и лимоновия сок.