Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета и Михаела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1/2 бурканче Кисели краставички
- 1 бр. Зеленчуков бульон
- 500 г Картофи
- 250 г Гъби
- 8 бр. Яйца
- 150 г Краве сирене
- 100 г Шунка
- 2 бр. Зелени чушки
- 1 връзка Пресен лук
- 1 с.л. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Запържете нарязания зелен лук в тиган с малко зехтин.
- 2. Чушките и гъбите нарежете на малки лентички, а шунката на кубчета.
- 3. След като лука омекне сложете шунката да се запържи леко.
- 4. Прибавете гъбите и чушките.
- 5. Покрийте с капак докато всичко омекне.
- 6. Прибавете разбитите яйца.
- 7. Поръсете със сирене.
- 8. Оставете пак под капак до готовност.
- 9. Картофите обелете и нарежете накубчета.
- 10. Сварете ги в подсолена вода с дафинов лист и малко мазнина.
- 11. След сваряването ги отцедете от водата.
- 12. Пригответе бульона /може и с вода от картофите/.
- 13. В йенска тенджера сложете картофите, краве масло, бульона и киселите краставички, нарязани на ситно.
- 14. Оставете да постои, за да си поемат бульона.
- 15. Поръсете с копър и сервирайтесалатата към готовата фритата.