Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета и Михаела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1/2 бурканче Кисели краставички
  • 1 бр. Зеленчуков бульон
  • 500 г Картофи
  • 250 г Гъби
  • 8 бр. Яйца
  • 150 г Краве сирене
  • 100 г Шунка
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1 с.л. Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Запържете нарязания зелен лук в тиган с малко зехтин.
  • 2. Чушките и гъбите нарежете на малки лентички, а шунката на кубчета.
  • 3. След като лука омекне сложете шунката да се запържи леко.
  • 4. Прибавете гъбите и чушките.
  • 5. Покрийте с капак докато всичко омекне.
  • 6. Прибавете разбитите яйца.
  • 7. Поръсете със сирене.
  • 8. Оставете пак под капак до готовност.
  • 9. Картофите обелете и нарежете накубчета.
  • 10. Сварете ги в подсолена вода с дафинов лист и малко мазнина.
  • 11. След сваряването ги отцедете от водата.
  • 12. Пригответе бульона /може и с вода от картофите/.
  • 13. В йенска тенджера сложете картофите, краве масло, бульона и киселите краставички, нарязани на ситно.
  • 14. Оставете да постои, за да си поемат бульона.
  • 15. Поръсете с копър и сервирайтесалатата към готовата фритата.