Фритата е омлет по италиански със сушени домати, броколи и козе сирене. Вкус с финес и очарование, каквито само Италия може да ви предложи...
Съставки
- 150 г Сушени домати
 - 8 бр. Яйца
 - 1 с.л. Краве масло
 - 1 връзка Пресен лук
 - 200 г Козе сирене
 - 1 глава Броколи
 - 2 щипки Сол
 - 1/2 ч.ч. Олио
 - 1 ч.л. Мащерка
 
Начин на приготвяне
- 1. В подходящ съд се кипва леко солена вода и се бланшират броколите около 1 минута, без да се допуска да променят цвета си.
 - 2. Броколите се изваждат с решетъчна лъжица и се охлаждат в голям съд с натрошен лед. Прецеждат се.
 - 3. Разбиват се яйцата в купа със солта и черния пипер.
 - 4. Добавя се мащерката и бланшираните броколи.
 - 5. Доматите и лукът се запържват внимателно и се изсипват в яйчената смес с броколите.
 - 6. Разбъркват се внимателно и се пържат в тиган с незалепващо дъно около 2 минути от всяка страна.
 - 7. В тава се изсипва сместа и се поръсва с козето сирене.
 - 8. Пече се във фурната само от горната страна около 3 минути, докато сиренето се разтопи и придобие златист цвят.
 - 9. Изважда се ястието, охлажда се и се нарязва на триъгълни парченца.
 

                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    