Фритата е омлет по италиански със сушени домати, броколи и козе сирене. Вкус с финес и очарование, каквито само Италия може да ви предложи...
Съставки
- 150 г Сушени домати
- 8 бр. Яйца
- 1 с.л. Краве масло
- 1 връзка Пресен лук
- 200 г Козе сирене
- 1 глава Броколи
- 2 щипки Сол
- 1/2 ч.ч. Олио
- 1 ч.л. Мащерка
Начин на приготвяне
- 1. В подходящ съд се кипва леко солена вода и се бланшират броколите около 1 минута, без да се допуска да променят цвета си.
- 2. Броколите се изваждат с решетъчна лъжица и се охлаждат в голям съд с натрошен лед. Прецеждат се.
- 3. Разбиват се яйцата в купа със солта и черния пипер.
- 4. Добавя се мащерката и бланшираните броколи.
- 5. Доматите и лукът се запържват внимателно и се изсипват в яйчената смес с броколите.
- 6. Разбъркват се внимателно и се пържат в тиган с незалепващо дъно около 2 минути от всяка страна.
- 7. В тава се изсипва сместа и се поръсва с козето сирене.
- 8. Пече се във фурната само от горната страна около 3 минути, докато сиренето се разтопи и придобие златист цвят.
- 9. Изважда се ястието, охлажда се и се нарязва на триъгълни парченца.