Всеки ден играта на гривни в "Островът на 100-те гривни" поема в нова посока и всичко започва с въртенето на „Дискът“. Стрелката му определя кой получава властта над събитията. Всеки избран от "Диска" посочва по четирима играчи за „Играта на богатите“. Победителят взема всичко и получава правото да играе за Златната гривна.

ДИСКЪТ ИЗБРА МИМО

Време беше „Дискът“ да се завърти отново снощи! И да посочи кой ще поеме контрола на „Острова“ за следващите 24 часа. Стрелката посочи притежателя на гривна с номер 79 – и това се оказа Мимо! Така той трябваше да посочи четирима играчи за „Играта на богатите“, като единственият недосегаем засега за него беше "златногривният" Дзами.

ГЕНИАЛНИЯТ ХОД НА МИМО

На „Островът на избрания“ Мимо - Гарсия насочи мислите си към основната си задача, а именно - да избере играчите за предстоящата „Игра на богатите“. Той искаше да запази племето си цяло на "Островът на 100-те гривни", като хрумката му беше гениална.

В случай, че Дзами приеме предложението на съдебния заседател, то той е длъжен да заложи именно златната си гривна, от чиято защита се отказва сам. И ако Дзами загуби, а гривната бъде спечелена от играч от друг лагер, то ходът на Мимо може тотално ще преобърне играта. Ако пък Дзами успее да победи и си върне притежанието на златната гривна, а с не се сдобие и стри нови сини гривни, то Мимо ще е гарантирал защитата на хората си от вече най-богатия и значим играч на острова.

Въпросът обаче беше - ще се поблазни ли Дзами от предложението на Мимо? То му дава възможност да стане най-богат от всички, но същевременно с това го изправя пред риска да загуби всичките си облаги и привилегии като „златногривен“. И Дзами го направи!

БИСТРА СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНАТА ГРИВНА

Така в „Островът на 100-те гривни“ дойде време за извънредно важната "Игра на богатите", след като Дзами се изкуши от хитрото предложение на Мимо и се отказа от имунитета си в опит да стане най-богат и влиятелен на острова.