С най-много на брой гривни на ръката е Бистра – цели единадесет, следват я Влади и Еляса с по шест. Това я прави и най-богатият участник на този етап в „Островът на 100-те гривни“. Дискът посочи номер 72, който се оказа номерът на Бистра. Бившата гимнастичка за втори път е посочена от „Диска“ и има честта да определя правилата на играта като управник на острова през следващите 24 часа.

„Много се развълнувах, че ще мога да си хапна отново и да се наспя.“, коментира тя.

Бистра е и единственият човек с имунитет на Острова. Като избрана от „Дискът“. Тя се отправи към „Островът на избрания“, където я очаква готов заслон с удобно легло.

„Тази нощ, която ми предстои ще ми е по-спокойна. Аз много обичам да съм сама.“ сподели Бистра.

Друго предимство на „Островът на избрания“ е храна само за избрания участник.

Бистра е най-близка с другата гимнастичка на острова – Мая.

„Една порода сме, гимнастички, „златни“ момичета. Слушаме се, макар че имаме точно 10 години разлика. И двете сме родени през май месец, зодия Телец.“ признаха те преди няколко епизода.

 

„В техния лагер Бистра е мускулите, а Мая е мозъкът“ – смятат другите участници.

Но коя всъщност е Бистра?

Тя е на 26 години и е мениджър на събития. Спортните фенове я познават като шампион на България по художествена гимнастика. Физическата и психическата ѝ подготовка са изключителни.

Минала е през тежката школа на Нешка Робева и Илиана Раева, и не се предава лесно. „Условията на „Островът на 100-те гривни” не могат да я уплашат.

Голямата сила на Бистра обаче е невидима за очите. Вярата в Бог й помага в най-трудните моменти, дава й надежда и опора. Баща й е пастор, а християнските ценности са част от възпитанието ѝ.

Най-добрата й приятелка на острова Мая също е бивша гимнастичка – едно от златните момичета на България, които успяват да класират страната ни на пето място на Олимпийските игри в Пекин.

Целите епизоди на „Островът на 100-те гривни“ можете да гледате на btvplus.bg.