Топлите дни ни прегръщат и неумолимо ни напомнят, че лятото е тук! Астрономическото начало на сезона ще бъде отбелязано с юнското слънцестоене, което тази година настъпва днес, 20 юни, в 23:50 ч. българско време. В този миг, когато слънцето ще достигне своя връх, ще почувстваме истинската магия на лятото. Необятното синьо небе и топлите лъчи ще ни вдъхновяват да се впуснем в приключения, да създадем незабравими спомени и да се насладим на всеки миг под слънцето.

Сезонът на отворените обувки настъпва. И е време да обърнем повече внимание на педикюра! През лятото на 2024 г. най-популярните модели за педикюр са изчистени неонови и светли цветове.

Но вижте и кои са анти тенденциите за този сезон. Не си правете такива.

1. 3D декорации

Кристали, перли и мъниста са едни от предпочитаните декорации. Нека ги оставим обаче за маникюра и да ги пропуснем, когато става дума за педикюр. Тези детайли издават липсата на стил. Това далеч не е основният недостатък на дизайна. В затворени обувки такива бижута оказват натиск върху нокътя, което довежда до нараняване на нокътната плочка.

Снимка: iStock

2. Рисунка на всеки нокът  

Педикюр, който съчетава няколко модела наведнъж, изглежда твърде претенциозен и не подхожда на нито една цялостна визия. Ако искате да добавите някакъв дизайн към педикюра, направете го само на палеца.

Снимка: iStock

3. Дълги нокти

Твърде дългите нокти в педикюра не само издават липсата на стил, но и могат да доведат до нараняване, защото през лятото носим не само отворени обувки. Някои хора може да си помислят, че не се грижите за ноктите си.

Снимка: iStock

4. Златен дизайн

Златист дизайн с много блясък или метален ефект също е една от анти-тенденция за педикюр. Ако в маникюра златото изглежда подходящо, то на краката ще направи вашия педикюр да изглежда по-евтин.

Снимка: iStock