При това го познаваме и като майки, и като абитуриентки. Знаем, че не е толкова важно притежанието на самата рокля повече от половин година преди бала. За сметка на това е важна идеята за това какво точно младите дами желаят. Заради това подбрахме специално за вас най-добрите предложения от Седмицата на модата в Париж. Вдъхновете се и влезте в ролята на творци!

Снимка: VOGUE

Започваме с Elie Saab. Моделите на дизайнера са вечен тренд всеки път, когато стане въпрос за абитуриентски рокли. Тази е в монохромни цветове в черно-бялата гама, които са вечна класика, но има детайли с цветя, които и придават неустоим пролетен и младежки вид. 

Снимка: VOGUE

Изключителна ефирно и семпло е предложението ни от дефилето на Valentino. В цвят nude, то ще подчертае нежността и младостта и ще бъде акцент, но без да се натрапва. 

Снимка: VOGUE

Класическо бордо в нетипичната за абитуриентски балове миди дължина! Дизайнът на Zuhair Murad е достатъчно пищен, но и едновременно с това достатъчно семпъл, за да не се добива натруфен и неподходящ за възрастта вид. Освен това дантелата тук е прекрасна!

Снимка: VOGUE

Отново Elie Saab. Просто не можем да му се наситим! Роклята е с много изчистена линия, с което компенсира златистите елементи и на места прозрачната материя. В случай, че изберете роклята ви да бъде акцент, то заложете на семпли и изчистени аксесоари в правилна форма и по-подредена прическа.

Снимка: VOGUE

Отново нещо семпло, този път от Givenchy. Обожаваме вратовръзката като акцент! Изключително шик визия, в която можете да заложите на по-масивни и натруфени(в хубавия смисъл!) аксесоари.

Снимка: VOGUE

Zuhair Murad. Тази рокля ни е абсолютен фаворит! Флоралният десен, линията, презрамките, горната част, разкрояването... Във възторг сме. Молим ви, момичета: позволете ни да видим и вас в подобно облекло!

Снимка: VOGUE

И сега нещо късо от Aouadi. Зеленият цвят е едновременно аристократичен и младежки. Роклята е достатъчно официална, за да бъде подходяща за бал, но и достатъчно непретенциозна заради дължината си. И сме сигурни, че ще ви бъде комфортно с нея! 

Снимка: VOGUE

Какво по-разкошно от маргаритки? Как какво - Fendi на маргаритки в миди дължина! Сигурни сме, че няма как да не се влюбите в тази рокля, но ако ви притеснява, че можете да добиете по-натруфена визия, недейте. Просто заложете на nude или бронзови аксесоари.

Снимка: VOGUE

Милитари рокля от Alexandre Vauthier. За по-гръндж дами, които не си падат по дълги и официални рокли, цветя и претенциозни събития. Защото трябва да налагате личния си стил дори и на местата, които привидно не позволяват. Можете да комбинирате роклята както с класически токчета за контрастна визия, така и с най-обикновени бели гуменки. Майките тук най-вероятно протестират и сега ще се опитаме да убедим и тях: дами, знаете колко е неприятно освен неудобни обувки, да имаш и рокля, която да се оплита в тях! А и модата не е това, което беше!

Снимка: VOGUE

Започнахме с Elie Saab, няма как и да не завършим с негов модел. Заедно с флоралната рокля на Zuhair Murad, тази е на челно място в личната ни класация. Горната част и презрамките са определението за съвършенство, а долната... ако има прилагателно, което да е по-силно от "съвършен", то използваме него, за да я опишем. Отново цветя, но стилизирани. Едновременно романтична, но и леко пънк. С тази рокля ще бъдете истинска кралица, нас тя вече ни завладя! А вас?