Разбира се, че кралица Маскима от Нидерландия притежава в гардероба си скъпи тоалети, тиари и бижута, които подхождат на положението и ранга й. Тези рокли тя често оставя за важни събития в двореца като приеми и официални визити.

5 септември 2017 година, кралица Максима присъства на гала вечеря в Амстердам.
Снимка: Getty Images

Но когато красивата 49-годишна кралица изпълнява своите задължения и се среща с народа, тя залага на достъпни марки. На 26 май тя посети болница в Амстердам, за да се срещне с медицинските работници от първа линия.

Кралица Максима на посещение в Германия - 2018 г.
Снимка: Getty Images

По време на визитата си съпругата на крал Вилем-Александър научи за програмата за дигитални грижи на болничното заведение, което предоставя на пациентите с COVID-19 и техните близки дистанционна подкрепа по време на продължаващата пандемия.

49-годишната родена в Аржентина кралска особа подходи с изключителна дипломатичност предвид ситуацията и мястото, оставяйки настрана скъпите тоалети и бижута и залагайки на рокля H&M, която струва скромните 49.99 евро.

Основният акцент в тоалета й бяха обемните ръкави, които разнообразиха иначе правата кройка. Роклята в цвят камел беше съчетана с колан, който очертаваше формите на кралицата и с обувки и чанта в същия цвят.

Изобщо не си мислете, че Максима не държи на външния си вид и не обича модата. Напротив, гардеробът й е пълен с цветни дрехи, бални рокли, тиари, скъпи палта. Считана е за една от най-стилните кралски особи в Европа. Обича нестандартните кройки и големите и масивни бижута. Тя е първата кралска съпруга в историята на Нидерландия, която не е от европейски произход.

2013 г - церемония по встъпването в длъжност на крал Вилем-Александър и кралица Максима
Снимка: Getty Images