„Честито, ти си новата „Мис България““, така съобщават по телефона на Илияна Борисова, че короната за най-красива и заслужила дама отива при нея.

Илияна обядва сама вкъщи, когато научава щастливата за нея новина.

По традиция короната се предава от старата „Мис България“ на новата, но случаят при Елизабет Кравец и Илияна Борисова е различен.

Новата носителка на титлата поема тежестта и отговорността, които конкурса за красота й поднася само два месеца преди да изтече мандата на „Мис България“ 2023.

Илияна Борисова първо споделя на родителите си, че е новата „Мис България“. След това казва и на някои от приятелите си.

„Видяхме, че короната е тежка, но съм готова да изпълня, каквото се изисква от мен“, категорична е носителката на титлата.

Илияна сега завършва 12. Клас, а мечтата й е да стане психолог и това ще кандидатства в университета. Тя си има приятел от две години, който е по-голям от нея и учи специалност „Мода“ в София.

Припомняме, че на 3 юни организаторите на конкурса Мис България обявиха, че отнемат короната на победителката за 2023 година Елизабет Кравец.

Според организаторите на конкурса Елизабет подронвала имиджа и престижа на „Мис България“.

В своя защита старата „Мис България“ – Елизабет Кравец каза:

„С организатора на конкурса „Мис България“ не съм говорила от месеци и за мен беше изненада този ход от негова страна, в който публично и без никакво предизвестие реши да публикува поредица от внушения. Винаги съм вярвала, че това е конкурс за красота, а не за обслужване на нечии бизнес интереси. Задълженията ми по договора до момента са изпълнявани от моя страна и ако някой има друга гледна точка или претенции, винаги може да ги отправи към съда, каквато възможност е предвидена в точката за прекратяване на договора“.

Илияна и Елизабет се запознават на конкурса за красота.

„Тя е много красиво момиче“, подчертава новата „Мис България“.

На Илияна предстои да защити достойно титлата си в конкурса „Мис Планет“ в Грузия.

Снимка: Facebook.com/iliyana.borisova.718

Други ангажименти, които младата дама вече е записала в своя график са събития, на които трябва да присъства и нови снимки.